torstai 11. helmikuuta 2016

Oranssia lankaa

Mainitsinko jo, että värjäsin eräänä päivänä lankaa?

Kaikki lähti tästä kerästä.

Vaaleankeltainen ei oo mun väri. Muthei, 2 eurolla 50g kerä merinovillaa, why not? Teetee Helmen normaalihinta on kuitenkin siinä viiden euron paikkeilla. Tuo yksinäinen kerä huusi heti alusta asti päästä värjäyskattilaan ja vyyhditinkin sen heti kirpparireissua seuraavana päivänä.

50 gramman värjääminen 10 litran kattilassa tuntui kuitenkin aika... turhalta. Joten piti keksiä sille vähän kavereita. Niinpä vyyhdittelin pari Novita Pikkusiskoa ja yhden Isoveljen. Lisäksi laatikon pohjalta löytyi yksi 100 gramman Nalle valmiiksi vyyhditettynä. Nämä pääsivät sitten keltaisen kavereiksi.

Nalle oli vyyhditetty kahden tuolin ympärillä "jättivyyhdiksi," jonka ympärys oli varmaan jotain neljän metrin luokkaa. Pataan päätyi noin kaksi kolmasosaa vyyhdistä ja se odottaa, että värjäisin jäljelle jääneen osuuden mustalla. Siitä ei ole nyt kuvia, mutta eiköhän niitä sitten tule, kun ko. lanka on "valmis."

Kirpparilankojen pakastamista suositellaan, mutta eiköhän ne mahdolliset ötökät munineen kuole lilluttuaan tunnin verran lähes sata-asteisessa vedessä? Luotan siihen.

Helmi oranssina vyyhdillä.

Ja kerällä.

Oranssiksi muuttunut merinolanka piti heti kuvan räpsäisyn jälkeen saada kerälle. Muut vyyhdit olivat siinä vaiheessa vielä kosteita, koska olivat eri paikassa kuivumassa. Olin innoissani aloittamassa pipoa hetikohta tästä langasta, mutta ei se ihan mennyt suunnitelmien mukaan...

Olin jo katsonut ohjeen valmiiksi, kunnes tajusin, että ohjeessa on käytetty lankaa, jota on 50 grammassa 160m ja tässä sitä onkin 50 grammassa 200m. Molemmat oli merkitty fingering -paksuisiksi Raverlyssa. Joten eipäs se ohje niin vain käynytkään. Lisäksi tajusin, että tuohan pitää neuloa 2,5mm puikoilla, joita mulla on vain kahdet ja niistäkin toiset kaverilta lainassa ja molemmilla on sukkaprojektit kesken.

No, ei muuta kuin puikot heilumaan, että saan sukat valmiiksi. Ehkä vielä tämän talven/kevään kylmille ehdin saada oranssin pipon päähäni. Vaikka olisihan tuossa noita muitakin keskeneräisiä...

Ja sitten kuvat niistä Novitalaisista "seuralaisista"...

Isoveli ja pikkusiskotJa tässä samalla on hyvä tajuta, että ennen joulua värjäämistäni langoista on kuvat otettuna, mutta niitä ei ole kukaan jaksanut editoida. Kuvista iso kiitos miehelleni (jonka tosin sain melkein pakottamalla pakottaa kuvaamaan lankapötkylöitä).

Joten ei muuta kuin editoimaan ja... tässä teille vähän lisää lankaherkkuja (vaikka ovatkin novitalaisia). Näistä violetti isoveli ja violetti-pinkki 7veikka lähtivät miehen äidille joululahjaksi.

Violetti Isoveli. Miten mä sain tästä näin epätasaista?

Lahjalangat kaverikuvassa.

Tämän mä nimesin tässä editoidessa Mixedcandyksi.

Jotain tällaista voisi itsellekin värjätä... Tämä on
jättivyyhdillä värjätty, eli ehkä jopa vähän vois raidoittua.

Pinkki 7veikka jäi itselle.

Tästä ei millään kuvissa saa sen väristä kuin se on luonnossa.
Tämä on saman värinen kuin kaksivärisen langan pinkki!

Omaan laatikkoon jäivät myös nämä sievät Pikkusiskot.
Ihan tosissani edelleen ihmettelen, miten sain näistä
näinkin epäsolideja. Haluisin lisää...

 Kuvan ylimmäinen on uudelleen vyyhditetty, koska
vyyhti meni värjätessä vähän sotkuun, mutta oikeasti
se on ihan samanlainen kuin nuo kaksi muuta.

Loppuun vielä jonkinlainen yhteiskuva,
joka jäi näköjään vähän tummaksi.

Jätin lankakuvat nyt pieneen kokoon, kun niitä oli niin hurjasti, joten klikkailkaa ihmeessä isommaksi, niin näette paremmin :) Seuraavaksi voisin ehkä kokeilla uunivuokavärjäystä... Ja mies tilasi sukat! Mustasta langasta "veriroiskeilla" jonka varmaan toteutan solmuvärjäämällä punaista lankaa mustalla... Tai tilaan suosiolla värjärikavereilta kunnon pohjalangoista.

Tällä hetkellä puikoilla Tabula rasa -sukat,
Regian Allround colorista - kuin revontulia!

Jätän teidät nyt sulattelemaan lankakuvaähkyänne ja menen takaisin neulomaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muista jättää kommentti! :)

Kaikki voivat kommentoida, mutta kommentit näkyvät vasta, kun olen ne itse käynyt hyväksymässä.