lauantai 27. helmikuuta 2016

-5,1kg

Tosca on ollut mulla alle kaksi kuukautta.
Sinä aikana multa on huomaamattani lähtenyt 5,1 kiloa painoa.

Viimeisen 2,5 viikon aikana on näistä lähtenyt 2,6 kiloa, mikä on jo ehkä vähän turhan suuri vauhti. Ja tämä siitä huolimatta, että olen syönyt kuin possu - uunimakkaraa, jäätelöä, kakkua... Papan nimipäiväkahvit ynnä muuta. Myös salilla käynnit on erinäisten syiden takia jääneet vähiin, ehkä 2 tai 3 kertaa tuon 2,5 viikon aikana ehtinyt salille.

Kiitos, Tosca ♥

Kyllä sen huomaa, että hyvin satunnaisten lenkkeilyjen sijaan ulkona tulee käytyä kolmesti päivässä, joista yksi vähintään tunnin mittainen. Ja koska koira, siirryn pois mukavilta auratuilta kävelyteiltä rämpimään pieniä tai olemattomia polkuja keskelle metsää. Lumi tekee metsäretkistä varmaan tuplasti raskaampia.

Kunnon kohoamisen on myös huomannut selvästi, kun olen pieniä pätkiä juossut. Jaksan pidemmälle kuin ennen! Kuntosalilla alkulämmittelyssä syke ei kohoa crosstrainerilla lähelle kahtasataa, vaan pysyy järkevissä lukemissa, joten jotain on silläkin tasolla tapahtunut. Kunhan lumet sulavat, päästään Toscan kanssa ihan oikeasti treenaamaan juoksemista (ja ehkä canicrossiakin - vetovaljaat ja vyö löytyy, vain sopiva joustoremmi puuttuu niiden välistä). Kenkähyllystä puuttuu nastapohjaiset juoksukengät, joten vielä en lähde tuonne liukastelemaan.

Tosca itse treenaa takapään lihaksia kiipeilemällä.

Olen ihan oikeasti hämmentynyt. Yli viisi kiloa on lähtenyt ihan itsestään. Kohtahan mä painankin jo alle 70 kiloa, josta on sitten enää 15 kiloa matkaa tavoitteeseen. Tällä vauhdilla tavoite häämöttäisi jo puolen vuoden päässä, mutta ehkä pyrin mielummin laihtumaan vähän hitaammin. Jos kroppa nyt sattuu suostumaan yhteistyöhön siltä osin. Pääasia kai, että suunta on oikea.

Ainakaan ei tarvitse pelätä, että tällä kertaa elämänmuutos ei jäisi pysyväksi. Tosca ei nimittäin ole lähdössä multa mihinkään ja sen kanssa on ilo liikkua ja touhuta. Ehkä mun olisi syytä vähän tarkistella syömisiäni terveellisempään suuntaan, pikkuhiljaa, mutta muuten asiat menevät ihan oikeaan suuntaan.

Peilikuva ei edelleenkään varsinaisesti miellytä. Olen oppinut tulemaan toimeen sen kanssa, joten suurempaa ahdistusta se ei aiheuta. Mutta jospa sitä huomenna ehtisi tokotreenien lisäksi myös kuntosalille. Eiköhän se peilikuvakin siitä ala hiljalleen muuttua, kun läskiä lähtee ja lihaksia tulee.

Käykäähän myös koirablogin puolella katsomassa!
Siellä on taas kuvia ja videota ja vähän kai jotain tekstiäkin niiden välissä ;)

2 kommenttia:

 1. Kun Lola tuli meille, multa tippui alle puolessa vuodessa n. 6 kg painoa. Osa on kyllä tullut jo takaisin.. :D Mutta tuo kaikki lähti pois pelkällä pennun lenkittämisellä! Huomaa ettei ennen sitä tullut paljoa liikuttua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin toivon, että en lihoisi takaisin :D Eiköhän Tosca pidä mut liikkeessä ja loput riippuukin sitten syömisestä.

   ps. Sait blogiin uuden lukijan ;)

   Poista

Muista jättää kommentti! :)

Kaikki voivat kommentoida, mutta kommentit näkyvät vasta, kun olen ne itse käynyt hyväksymässä.