sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Projekti Terraario osa 1

Haave omasta sinikieliskinkistä johti tällaisen projektin aloittamiseen...

Terra sopii Ikean Malm-lipaston päälle just eikä melkein.

Hain tämän käytetyn akvaarion edullisesti wuf.fi:n myymälästä, joka lopettaa kalojen myynnin. Mukaan tuli loisteputkivalaisin, kansilasit, taustakuva sekä läjä hiekkaa, jonka ensimmäisenä lapioin purkin pohjalta ämpäriin. Tähän liittyen ks. tämä postaus.

Hiekan poistamisen jälkeen pesin terran kylppärissä ihan fairylla ja vanhalla tiskiharjalla. Ja huuhtelin huolellisesti. Suurin osa akvaariokäytössä jääneistä tahroista lähti. Kuivasin lasit huolellisesti talouspaperilla ja mikrokuituliinalla, jotta niihin ei jäisi valumajälkiä.

Terran leveys on 75cm ja syvyys 40cm. Eli ei ihan mene niihin mittoihin, mitä aikuinen sinikieli vaatisi. Onneksi pikkuliskolla kestää useampi vuosi kasvaa niin suureksi, että on tarve isommalle, sillä juuri tämänhetkisessä asunnossa näillä sisustusjärjestelyillä tuota isompaa ei mahdu.

Toisaalta olen suunnitellut myös edestä aukeavaa korkeampaa terraa, jossa olisi kaksi kerrosta luiskalla tai putkella yhdistettynä - nämä maaeliöt kun tunnetusti tykkäävät kiivetä kaikkialle mihin vaan pikku jaloillaan pääsevät!

Muovimatto vielä liimaamatta + wuf.fista mukaan tarttunut pikku ruokakippo.

Aiemmin olin käynyt K-raudassa ostamassa jämäpalan muovimattoa. Siitä oli tarkoitus saada sekä koiran kupeille alusta, että terran pohja. Tästä syystä jouduin leikkaamaan terran pohjaan tulevan maton kahdesta palasta, muuten ei olisi enää riittänyt koiran kupeille alustaa. Ja yli jäi vain n. 10x20cm pala, joka pääsi toimittamaan lasinalusta työpöydälleni.

Muovimatto tulee terran pohjaan kiinni ja reunat saumataan. Tähän tarkoitukseen minulla on väritöntä akvaariosilikonia. Uskoisin muovimaton olevan kivempi pohja kuin liukas, kylmä lasi, vaikka tottakai tuon päälle tulee vielä jotain pohjamatskua - ehkä jopa se sama hiekka, joka siellä olikin.

Seuraavaksi suunnitteilla on muovimaton liimailun lisäksi terran sisustan suunnittelua - ajattelin itse näperrellä jonkinlaisen "mökin" ihan puusta, lisäksi tarvitsen vesikupin, muuta sisustusmatskua. Takalasiin todennäköisesti liimaan jonkinlaisen DC Fix -kalvon, kun mukana tullutta vesiaiheista ei viitsi liskolle laittaa.

Pidemmän aikavälin suunnitelma on kokeilla, josko näitä veijareita saisi lisääntymäänkin - kysyntää kun tuntuu olevan ja kyselyiden mukaan eläinkaupatkin mielellään ottaisivat myyntiin, jos suoraan myymällä eivät mene. Siis, jos nyt käy niin hyvä tuuri, että oma on sitten eri sukupuolta kuin miehen. Näistä kun ei voi yleensä varmaksi sanoa...

Huomista odotellessa. Silloin ehkä tulee soittoa, onko sinikieliä tilattavissa erään kaupan kautta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muista jättää kommentti! :)

Kaikki voivat kommentoida, mutta kommentit näkyvät vasta, kun olen ne itse käynyt hyväksymässä.