lauantai 16. tammikuuta 2016

DIY: lapio mehukanisterista

Aivan nerokas kierrätysidea!

Mehukattipullo sai uuden elämän lapiona.

Haettiin wuf.fi:n myymälästä edullisesti käytetty akvaario terraarion virkaa toimittamaan (aiheesta lisää myöhemmin). Akvaariossa oli kuivat hiekat pohjalla, ja mietiskelin hetken, että milläs mä ne sieltä kauhoisin ämpäriin... Pienet puutarhavälineet omistan huonekasvien istuttelua varten, mutta metallisilla ei viitsi oikein lasia vasten kolistella. Ruoanlaittokauhoja taas ei viitsisi hiekassa kuluttaa naarmuille.

Sitten välähti! Muistin netissä näkemäni leikkuuohjeen kahvalliselle muovipullolle ja meillähän tyhjeni yksi mehukatti pari päivää aiemmin! Onneksi sitä ei ollut vielä tullut heitettyä roskiin.

Googlettelin hakusanoilla "diy shovel plastic" ja kuvahausta löytyi mm. alla oleva ohje, joka soveltuu kahdelle erimalliselle pullolle. Näistä mehukatti edustaa ylempää vaihtoehtoa.

(kuva on netissä tuhanteen kertaan jaettu kuva, joten en tiedä sen alkuperää)

Ei muuta kuin puukko ja sakset esiin. Ensimmäisenä piirsin suurinpiirtein haluamani leikkuulinjat permanent-tussilla purkin kylkiin ja leikkasin puukolla vähän niiden ulkopuolelta. Saksilla viimeistelin lapion reunat piirtämieni viivojen mukaan. Ja sitten vain lapioimaan!

Hyvin toimi ja on yllättävän tukevakin! Tämä on kätevä myös esim. koirakakoille, pienille viherpeukalohommille, koiran kuivaruoalle, lasten hiekkaleikkeihin... Ja eri makuisista mehukateista saa eri värejä lapioihin! Tätä ohjetta voi soveltaa myös esim. nestemäisen pesuaineen kahvalliseen purkkiin, sellaisestakin näin kuvan jossain.

Aiemmin olen leikellyt mehukattipurkeista mm. pikkuroskiksia (yläosa pois vaan ja valmis), näitä käytän mm. käytettyjen patterien säilytykseen ja ompelupöydällä on ollut yksi pikkuroskia varten - sitä lankasilppua kun tulee ommellessa yllättävä määrä. Vanhemmillani on yksi sellainen jääkaapissa, kun ottavat itse tehtyjä mehuja pullossa sulamaan - ei valu vedet jääkaappiin. Veneisiin näistä on leikelty äyskäreitä jo vuosikausia.

Onko teillä lukijoilla hyviä kierrätysvinkkejä jaettavaksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muista jättää kommentti! :)

Kaikki voivat kommentoida, mutta kommentit näkyvät vasta, kun olen ne itse käynyt hyväksymässä.