torstai 31. joulukuuta 2015

Raitapaita koiralle

Ei mulla koiraa vielä ole, mutta...


Ohje: Yhteishyvä - Koiran neule (link)

Lanka
Harmaa: Novita Tuomas (40% villa, 35% akryyli, 25% nylon, 189m=100g)
Luumu: Natura Lauri (75% villa, 25% nylon, 199m=100g)

Puikot: 3,75mm
Koko: L

Langankulutus:
Harmaa 144g
Luumu 55g

Tehty 17.5.2014 - 30.12.2015

Sainpas aherrettua tämän vielä valmiiksi tämän vuoden puolella! Eihän tämä ole ollut tekeillä kuin puolitoista vuotta. Koiraa ei sinä aikana ole taloon tullut, joten valokuvamalliksi pääsi huskypehmoni (ikeasta).


Pituutta selkään (ilman kaulusta) kertyi reilut 50cm. Pehmokoiralle pituus oli liikaa, mutta muissa mitoissa ei hirveästi ole ylimääräistä tilaa. Saa nähdä miten tämä oikealle koiralle menee. Saattaa ottaa leveydestä kiinni ennen kuin selkä on riittävän pitkä.

Tällä hetkellä en ole vielä kysellyt oikeita koiria malliksi, mutta ehkä sellainenkin mahdollisuus vielä täytyy kokeilla. Olisihan se hyvä tietää, mitä seuraavaan saman malliseen muuttaa, muutenkin kuin mutu-tuntumalta.


Kaulus on pehmokoiran päällä ollessaan kaksinkerroin taitettuna. Voin kertoa, että ko. kauluksen tekeminen oli suhteellisen tuskaisaa. Saattaisin silti erehtyä kokeilemaan samaa uudelleen.

Hihoissa ja helmassa täytyi silmukat poimia reunasta, mitä vihaan neulomisessa. Ekalla yrityksellä helmaan tuli ihan liian vähän silmukoita ja se veti paidan ihan ruttuun. Siitä on kuvakin tuolla alla. Toisella yrityksellä laitoin jokatoisen poimitun silmukan väliin langankierron (koska suuremman määrän poimiminen reunasta ei olisi ollut oikein mahdollista). Se tuotti onnistuneemman lopputuloksen, vaikka toki vielä ei tiedetä, miten tämä oikeiden koirien päällä toimii.

Seuraavalla kerralla tämän ohjeen kanssa tekisin sen muutoksen, että en nostaisi kerroksen ekoja silmukoita. Näin reuna jäisi joustavammaksi ja silmukoiden poimiminen olisi vähemmän tuskaa.

Pituutta on tälle kaverille vähän liikaa.

Tässä 13.12.2015 otettu kuva, jossa helman resori oli ihan liian pieni.

Seuraava koiran paidan ohje on jo katsottuna, joten ei tämä viimeiseksi paidaksi jää. Seuraava on kuitenkin ihan eri mallilla ja eri suunnasta neulottu. Langaksi valikoitui tässä paidassa oleva raitaväri, koska sitä sattuu olemaan vielä ihan reilusti jäljellä. Seuraava paita tulee myös olemaan vähän pienempää kokoa kuin tämä.

Tämän myötä lankamääräni on jälleen alle sen 45 kilon. Nyt ei pitäisi listaamattomia lankoja enää olla. Paidasta tuli miinusta listaan 209g (10g enemmän kuin lankaa kului, sillä huomasin punaisista keristä puuttuvan 5g kummastakin täydestä!).

******************

Valmiiksi tuli myös tälläinen tuubihuivi...

Kymmenen silmukan palmikot, joissa kierrot 14 kerroksen välein.

Lankana Novita Rustika, jota kului 263g.
Puikot oli kokoa 8mm.

Tämä on ollut reilun vuoden kesken ja valmistui 29.12.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muista jättää kommentti! :)

Kaikki voivat kommentoida, mutta kommentit näkyvät vasta, kun olen ne itse käynyt hyväksymässä.