maanantai 28. joulukuuta 2015

Ommellut lapaset x2

Ompelin viime hetkillä vielä parit lapaset pukinkonttiin.

Toiset menivät omalle siskolle ja toiset miehen siskolle.


Kaavat piirsin Tehtaamon ohjeella.
Tässä mallissa peukalo muodostuu "pystysauman" avulla, eikä näihin siis tule kämmenen poikki menevää saumaa, kuten useissa muissa ommeltavien lapasten ohjeissa.


Nämä ihanat camokuvioiset menivät miehen siskolle. Onneksi tätä camo-collegea on vielä iso pala jäljellä, koska haluan tästä ihan ehdottomasti jotain itselleni. Ehkä myös omat tällaiset lapaset. Suunnitelmissa olisi kuitenkin ensin tehdä huppari.

Nämä ovat ihan peruskaavalla ilman kikkailuja tehdyt. Ranteen kuminauha on kiinnitetty siksakilla vuoreen, joten se ei näy ulospäin.


Vuorena molemmissa lapasissa on luonnonvalkoinen ohut college, joka on hyvin pitkälti saman tuntuista kuin camokangas. Nämä eivät ole tällä yhdistelmällä mitkään -20 asteen lapaset, mutta jos jouluakin vietettiin +5 asteen lukemissa, niin ehkä näille on sopivia kelejä tulossa.


Omalle siskolle päälyskankaaksi tähtikuvioista trikoota, joka on muuten samalta tekijältä (Poppy) kuin camokin. Molempia saa Eurokankaasta.


Siskolla on rakennekynnet ja hän on valitellut, että hanskat tai lapaset eivät tahdo sopia, kun sormissa on ylimääräistä mittaa. Näihin lisäsin sormille ja peukalolle yhden ylimääräisen sentin. Tuli sopivat.

Lisäksi laitoin heijastinnauhasta kämmenselkään heijastimet, jotta rakas siskoni näkyy liikenteessä kulkiessaan vähän paremmin. Tällaisen harmaan kankaan kaverina heijastinraita ei varmaankaan ole päivänvalossa liian huomiotaherättävä siskoni makuun.

Salaman kanssa otetussa kuvassa näkyy heijastimet!
Ja väsyneen ompelijan naama...

Tällaisia täytyy ehdottomasti saada itsellekin!

Testikappaleen leikkelin rikki kuluneista lökäreistä, ehkä täytyy tehdä sille pari ja kehitellä jokin mustan vuoren kanssa toimiva kangas siihen päälle. Pääsevätpä rikkinäiset housut hyötykäyttöön - tosin niitä on kertynyt niin, että tuskin kaikista jaksan vääntää lapasten vuoria. Minulla kun housut tuppaavat poikkeuksetta kulumaan haaroista puhki, kun jalkani eivät ole ihan tikut.

Voin suositella muillekin tätä Tehtaamon ohjetta kaavojen piirtämiseen. Samoilla ohjeilla piirtelet jokaiseen räpylään sopivan kokoiset kaavat naisille, miehille ja lapsille. Vähän vaivaahan siinä on, mutta kannattaa!

2 kommenttia:

Muista jättää kommentti! :)

Kaikki voivat kommentoida, mutta kommentit näkyvät vasta, kun olen ne itse käynyt hyväksymässä.