perjantai 25. joulukuuta 2015

Kalajoki -sukat

Äidille joululahjaksi ihanat Kalajoki -sukat


(lyhyemmät varret kuin ohjeessa)

Lanka: Viking of Norway Vilma - itse värjätty
75% villa, 25% nylon - 260m = 100g
Langankulutus: 72 grammaa
Puikot: 3,25mm
Koko: n. 39

Tehty lokakuussa 2015


Tosi kiva ohje ja malli! Tosin mulla tuotti todella isoja vaikeuksia vasenkätisyys ja magic loopilla kahta kerralla neulominen. Kärkikavennukset tein ekaa kertaa tällaiset toispuoleiset ja jouduin piirtämään ohjeen paperille eli niinsanotusti vääntämään rautalangasta (ellei ratakiskosta) että ymmärsin, miten mun se vasenkätisenä pitää tehdä.
Muille samaa ohjetta tuumaileville neulojille vinkiksi, että olkaa tarkkana sen kaavion kanssa, se ei ole niin "looginen" / arvattavissa, kuin ensi vilkaisulta saattaisi näyttää. Onneksi se ei valmiissa sukissa näy, mutta virheitä kaavion kanssa tuli tehtyä, lähinnä ylimääräisiä/puuttuvia rivejä.

Kantapäiden kanssa meni aivot sen verran solmuun, että katsoin Novitan vanhemmasta sukkalehdestä kantapään "yleisohjeen", jolla sitten tulikin ihan nätit ja istuvat kantapäät - ne ei tosin kuvissa näy.

Ja aika tyytyväinen saa olla tuohon itse värjättyyn lankaankin...

On muuten haastava sävy kuvata. Tuntuu, että näissä kaikissa kuvissa lanka on liian pinkkiä ja räikeää, vaikka kuinka yritin kuvia muokata oikeaan suuntaan. Ja minulla sentään on näyttö, joka näyttää värit oikein, toisin kuin suurimmalla osalla lukijoista todennäköisesti. No, ovat kuitenkin sinne päin...

Sama lanka vyyhdeillä - tätähän on vielä melkein puolitoista kerää jäljellä!

Toivottavasti lämmittävät äidin aina viluisia varpaita ahkerasti ja pitkään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muista jättää kommentti! :)

Kaikki voivat kommentoida, mutta kommentit näkyvät vasta, kun olen ne itse käynyt hyväksymässä.