torstai 5. marraskuuta 2015

Monestiko pitää aloittaa alusta...

... että sen yhden kerran pääsisi maaliin asti?


Palataan vaihteeksi tähän ainaiseen laihdutusasiaan...

Kaikkihan on tietysti jälleen mennyt ihan päin mäntyä. Noin puolitoista kuukautta tullut vietettyä pääasiassa miehen kotipaikalla. Siellä ei ollut keittiövaakaa, joten heitin heti alkuunsa romukoppaan koko kaloreiden laskemisen. Sitten söin mitä söin, sen kummempaa miettimättä. Liikaa tai liian vähän. Liian harvoin ainakin, jos ei muuta. Liikkumisen määrälläkään ei pahemmin voi kehuskella.

Lounas tänään, jauhelihakastiketta ja gluteenitonta pastaa - n. 630kcal

Nyt on paluu arkeen tapahtunut, jopa ihan kaksi asianmukaista ruokailukertaa takana, aamiainen ja lounas tänään. Kävin myös kävellen kaupassa (auto odottaa laakeriremonttia ja sen jälkeen katsastusta) ja olen yrittänyt siivoilla.

Harmikseni unohdin tietysti aamulla katsoa painoni ja mitata vyötärön, mutta ehkä huomenna sitten. Veikkailen, etten kaukana aloituspainosta ole. Vaatteissa ei ainakaan ole sen enempää tilaa kuin aiemminkaan.

Kauppareissun alussa tunsin jälleen samaa tuttua painetta säärissä, joten täytyy taas yrittää ottaa supervarovainen alku lenkkeilyssä. Myös sinne kuntosalille on vakaa aikomus lähteä, onhan se vain 18e/kk.

Fiilis on pääasiassa ollut ihan pohjamudissa viimeaikoina. Ei vain painon osalta, vaan muutenkin. Oletin, että saan energiaboostia ja fiiliksen nousuun, kuin saan pitkästä aikaa puuhastella omia juttuja yksin omassa rauhassani musiikin soidessa. No, en voi raportoida kummoista muutosta fiiliksessä tapahtuneen. Mutta ehkä tämä tästä. Ja jos ei, niin täytyy hankkiutua kyllä juttelemaan jonkun ammatti-ihmisen kanssa mun pään sisällöstä. Sen verran alkaa huolestuttaa.

Jos ei muuta positiivista, niin hoksasin tänään, että tarkan kalorimäärän sijaan voin yrittää muistaa ulkoa pyöristetyt määrät, joiden yhteenlaskettu tulos on ihan 5 kcal päässä tarkasta määrästä:

Aamupala 300kcal
Lounas 600kcal
Välipala 150kcal
Päivällinen 400kcal
Iltapala 100kcal
    = yhteensä 1550kcal

Vaikka juuri nyt olen taas sen verran painavampi, että kiloklubin mielestä pitäisi syödä 30kcal enemmän päivässä. Mutta nuo ovat sen verran pieniä heittoja, että turha vaivata päätänsä moisilla. Työpäivinä (3-4kpl/kk) pitäisi syödä 200kcal enemmän kuin normaalisti, sillä työ on suhteellisen fyysistä.

Parempi ruoka, parempi mieli?Edit 6.11.2015
Joo, että sillälailla, parilla kilolla jo yli "lähtöpainosta" eli vuoden alusta. Silloin olin 74,7 ja nyt 76,4kg... Ei näin. Vyötäröönkin oli jostain löytynyt lähemmäs 10cm lisää mutta veikkaan että osa siitä on kyllä jotain hetkellistä turvotusta.

Edit 7.11.2015
Mulla on joko tosi huono vaaka tai sitten mulla oikeasti oli eilen kaksi kiloa jotain ylimääräistä turvotuspainoa ympärilläni. Tänään 74,6kg ja mittaustulos heitteli parinsadan gramman sisällä. Kerran näytti kilon enemmän. Pitää siis ottaa tavaksi mitata monta kertaa ja välissä aina liikutella vaakaa. *huoh*

Eihän tämä paino silti hyvä ole, mutta ei sentään ole yli lähtöpainon... Nyt yritetään ottaa suunta reippaasti alaspäin ja kyllä tämä tästä vielä iloksi muuttuu, aikanaan.

3 kommenttia:

  1. Hiphei, sait juuri Liebster-awardin! Käyhän kurkkaa http://justdontqqonlife.blogspot.fi/2015/11/liebster-blog-award-challenge-accepted.html, ja vastaile kysymyksiin. (:

    VastaaPoista
  2. noi perus henkilövaa-at on aika kiinnostavia kun niiden lukemat tuntuu riippuvan välillä tähtien kulloisestakin asemasta ja ilmankosteudesta ja siitä minkä väriset sukat sattuu olemaan jalassa :D

    VastaaPoista

Muista jättää kommentti! :)

Kaikki voivat kommentoida, mutta kommentit näkyvät vasta, kun olen ne itse käynyt hyväksymässä.