sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Viikko 5

Viimeiset viikot meni vähän penkin alle, mutta jos tää viikko vedettäis vähän paremmin?

- VIIKKO 5 -


Maanantai 2.2.15
En vaan osaa syödä tarpeeksi, koska en osaa syödä tarpeeksi usein.

Äiti kävi kylässä, ommeltiin vähän vaatejuttuja, punttien lyhentelyä ja sen sellaista. Sitten tehtiin ruokaa - kukkakaalimuusia pinaatilla, kanaa ja kasviksia. Otin myös pari leipää ja silti vain 500kcal! Päivälliseksi kalakeittoa pakkasesta. Pyykkivuorokin oli aamupäivästä, joten rappusia tuli vähän kiivettyä.

Kyllä, muusi on vihreää, koska pinaatti.

Tiistai 3.1.15
Taas tuli pestyä pyykkiä, ihan kaksi koneellista. Aamiaiseksi Alpron jogurttia ja kaksi mandariinia. Tässä välissä kävin kävelemässä 20min, yritin noutaa siwasta miehen pakettia, mutta siihen olisikin tarvittu valtakirja, joten hukkareissu tuli.

Lounaan kanssa onnistuin varmaan ensimmäisen kerran saamaan oikean määrän kaloreita lautaselle. Ja pitihän sekin tietysti ikuistaa valokuvaan. Eli broilerpyöryköitä, eilistä kukkakaalimuusia, parsakaalia, porkkanaa, maissia ja pari leipää.


Aika samanlaisia nää mun kaikki ruoat...

Keskiviikko 4.1.15
Miittipäivä. Neulemiitissä virkattiin kukkia nappien ympärille, erään neulojan hääkimppua varten. Yleensä miiteissä kaikki neulovat omia juttujaan, joten kivaa vaihtelua! Sain myös langan, ihanan käsinvärjätyn, kiitokseksi IKEA-kyydityksistäni.

Oikea eka, vasen toka. Enkä oo ennen tehnyt tällaisia!

Ennen miittiä söin lohisalaatin ja miitissä possumunkin. Hyi minua. Jokatapauksessa tuli syötyä sopiva määrä ja 5 kertaa. Eli onnistuin munkista huolimatta.

Torstai 5.1.15
Pääsin eilen kerrankin suht järkevään aikaan ylös, mutta väsytti kauheasti (taas) ja torkuin yhteentoista. Mistä lie johtuu tämä ainainen väsytys, eilen tuli kuitenkin ulkoiltuakin, kun ravasin keskustassa edestakaisin. Ja olen syönyt kasviksia, hedelmiä ja lisäksi vielä vitamiineja purkista.

Kävin ajelemassa, tein 8 km turhan lenkin koska en jaksanut käyttää navigaattoria. Pääsin sitten lopulta kirjastolle kuitenkin, sen navigaattorin avulla. Ja sitten kauppaan. On muuten kohtuullisen raskasta kiivetä neljänteen kerrokseen kahden kauppakassin kanssa.

Lounaaksi tein jauhelihakastiketta (maissilla!), riisinuudelia, porkkanaa ja parsakaalia. Tuli ihan hyvää ja jäi vielä huomiseksikin. Tosin huominen menee autorempassa... Joten lauantaille sitten.

Jauhelihaa ja sipulia - valmis jauhelihakastike

Ja valmis annos!

Perjantai 6.1.15
Aamulla heti autoremonttia kohti. Voileipäaamupala vasta perillä, lounaaksi lohta ja keitettyä ohraa. Kävin myös äidin kanssa tunnin kävelylenkillä. Syömisten määrä erittäin ok!

Lauantai 7.1.15
Jäin vanhempien luo yöksi, kun autoa ei saatu kasaan perjantain aikana. Tein äidin kanssa lounaaksi naminamia mango-kanaa. Ohje oli jossain lehdessä, muttei mulla tietenkään ole hajua siitä, mikä lehti se oli. Ja pinjansiemenet, ne on hyviä. Niitä pitää ostaa itsellekin. Ei vaan saisi syödä paljoa, ovat mokomat aika energiapitoisia!

Lounas

Tänäänkin tunnin kävelylenkki. Ja venyttelyä! Jostain olen saanut takareidet kipeäksi, olivat siis jo eilen. Etureidethän mua kiusas silloin, kun olin tehnyt kyykkyjä (jopa 25kpl). Portaiden kiipeäminenkin on arkipäivää, joten ei se voi siitäkään johtua...

Pokkarissa on makro, joten tässä lime juuri ennen kuin se rutistettiin ruokaan.
Muiden päivien kuvat ovatkin järkkärillä kuvattuja.

Illalla myöhään vasta pääsin kotiin. Mutta nyt on pösössä jakopään remppa tehty. 144km sillä on nyt kilometrejä takana, niistä vasta muutama tuhat mun käytössä tulleita. Keväällä se pitää kyllä puunata ja mennä ottamaan rantaan samanlaisia kuvia kuin rakkaasta Hondasta otin. Ehkä mulla on joskus seinällä rivi hienoja kuvia kaikista omistamistani autoista... Kyllä ne on mulle kuitenkin aavistuksen enemmän kuin vain kulkuväline paikasta toiseen, vaikka nainen olenkin.

Ehkä pösöstä tulee vielä hieno. Ehkä opin vielä joskus ajamaan sillä. Ehkä siinä on vielä joskus sellaiset musavehkeet, että hymy nousee korviin, kun vääntää musaa kovemmalle. Tähän mennessä siinä on onnistunut vasta yksi, kaverin Celica. Jolla oli muuten ihan älyttömän mukava ajaa! Kerrankin auto, joka ei tunnu ensimmäistä 10 kilometriä ihan ufolta.
          Pösöä rajoittaa mun rahatilanteen lisäksi myös se, että haluan pitää sen käytettävyyden maksimissa - en suostu ottamaan takakonttin täydeltä subbaria sinne. Se on kuitenkin farkku ja kyllä, aika monesti tulee kuljetettua nimenomaan tavaraa, joka vaatii takapenkkien laskemisen. Tai koiria.

Sunnuntai 8.1.15
Tätä päivää olen pelännyt koko viikon... Punnitus- ja mittauspäivä. Ainakin olen parantanut nyt enemmän kuin koko tammikuun aikana - olen syönyt useammin ja monena päivänä saanut syötyä oikean määrän. Juomistakin olen yrittänyt lisätä, ehkä vähän heikommalla menestyksellä tosin.

Paino 72,7kg (-1,4kg!)
Vyötärö 84cm (-3cm!)
Reisi 64cm (-1cm)

Turhaan pelkäsin siis! En tietenkään oleta saman vauhdin jatkuvan pitkään, mutta onhan tää nyt aika hyvä juttu. Eli samaa rataa eteenpäin ja toivottavasti toimii.

Lounaaksi kokkasin kokonaisen lohen, jonka sain vanhemmiltani - näköjään tietävät mun suurimman herkkuni. Mieskin jopa söi, vaikka aiemmin on vastustanut kalan (ja kanan ja kasvisten ja kaiken mahdollisen) syömistä.

Ensimmäinen kokkaamani kokonainen lohi onnistui täydellisesti.
Ja oli muuten helppoa!

Lohta, riisinuudelia ja niitä ainaisia kasviksia.

Joten, ei muuta kuin ensi viikkoon, rakkaat lukijat! Tästä on taas hyvä jatkaa :)
Lähiaikoina valmistumassa myös joitain käsitöitä, jotka pääsevät tänne esittelyyn!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muista jättää kommentti! :)

Kaikki voivat kommentoida, mutta kommentit näkyvät vasta, kun olen ne itse käynyt hyväksymässä.