sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Viikko 3 ja 4

Kakkosviikon punnitus jäi välistä, mutta ei se mitään, eteenpäin vaan...

- VIIKKO 3 ja 4 -

Maanantai 19.1.15
Lähdin heti aamusta vanhempieni luo autoa huoltamaan, tuli vaihdettua pösöön öljyt + suodatin ja oikean puolen koiranluu. Jakopään remppa ja polttoainesuodattimen vaihto jäivät seuraavaan kertaan ja ilmeisesti sen saman oikean eturenkaan laakerikin pitää korjata joskus tässä. Autotallissa meni aamupäivä ja lopun päivän kulutin käymällä läpi vanhoja tavaroitani.

Syötyä tuli useassa välissä ja päivän aikana kertyi varmaan 7 ruokailukertaa kun lasketaan minimaalinen aamupala ennen lähtöä, aamupala heti kun pääsin vanhemmille, välipalat ja kaikki. Tuli sitten syötyä terveellisesti liikaa. Vähän meni yli kulutuksen, mutta koska sunnuntaina söin ihan liian vähän, ei se haittaa yhtään.

Urheiltua ei varsinaisesti tullut, mutta tietenkin liikkeessä olin aika paljon siellä autotallissa pyöriessä ja tavaroita järkkäillessä. Ja sehän on tietysti ihan hyvä juttu. Kotona tulee istuttua paikallaan niin paljon, kun ei ole sitä koiraakaan nostamassa mua tästä vähän väliä ylös.

Tiistai 20.1.15
Ja taas on hyvä unirytmin alku sössitty hienosti. Nukuin kellon ympäri.

Aamupala olikin lounas. Hyvä sinänsä, koska en tänään varmasti ehdi syömään kaikkia aterioita. Huomenna taas ylös järkevämpään aikaan, on verikokeita, ikeareissua ja neulemiittiä tiedossa. Aion myös mennä katsastamaan Eurokankaan "täytä muovikassi kankailla ja maksa 10e" -tarjous, jos siellä nyt enää on mitään jäljellä.

Tilaamani Samsung galaxy s3:n näytönvaihtosetti saapui kiinasta (maksoi reilun vitosen). Täytyy joku päivä vaihtaa se tuon hajonneen tilalle. Kyseessä on siis mieheni vanha puhelin, joka oli välissä yhdellä kaverilla, jonka käytössä näyttökin meni. Puhelimesta puuttuu myös takakuori, joten tilasin muutaman kivan ebaysta - ennen niiden saapumista en oikein voi ottaa tuota käyttöön.

Päivä jäi aika tyngäksi, kun piti mennä aiemmin nukkumaan, joten niin jäi syöminenkin aika vähään. Nyt niskasta kiinni, Frosti!

Keskiviikko 21.1.15
Paino 73,8kg (+0,2kg)
Vyyötärö 86cm (sama)
Reisi 65cm (-1cm)

Okei, 1,5 viikon aikana mitään edistystä ei ole tapahtunut... Huoh. Tosin enää en tiedä voiko vaakaankaan luottaa, kun se yhdessä kohtaa näytti ihan eri lukemia. Punnitsin siis ainakin 10 kertaa varmistuakseni. Mutta johan vyötärön mittaus sen kertoo, että edistyminen on ollut olematonta. Olen kieltämättä syyllistynyt monena päivänä herkutteluun ja epäterveellisiin ruokiin, mutta olen yhtä päivää lukuun ottamatta kuluttanut enemmän kuin syönyt. Toisaalta olen myös nukkunut huonosti, tai lähinnä liian vähän monena yönä ja muutamana päivänä olen jäänyt liikaa miinukselle syömisten kanssa. Liikkunut olen tietenkin aivan liian vähän.

Ei kai tässä voi kuin jatkaa ja toivoa että edistyminen jatkuu, eikä tarvitse ruveta sen enempää säätämään ruokavalion kanssa. Vettä tosin täytyy yrittää juoda enemmän.

Keskiviikon syömiset ihan ok, vähän taas söin enemmän kun olis tarvinnut, eli ei jäänyt niin suuri kalorivaje kuin olisi voinut. Liikuin IKEAn ja kaupungilla käymisen merkeissä eli kävelin jonkin verran. Eurokankaan kympin kassi -juttu oli suuri pettymys, vain yksi "kaukalo" ja sielläkin ihan sekalaisia ja tyhmiä kankaita - en siis ostanut mitään.

Torstai-Perjantai (22.-28.1.15)
Kavereita. Söin mitä sattuu ja otin pudonneen kilon varmaan triplana takaisin. Ei, en ole punninnut. Kyllä, ottaa päähän syömiset. Mutta mulla on kyllä niin parhaita kavereita ♥

Torstaina (22.1.) kokeilin munakokkelia pinaatin kanssa.

Siitä tuli hyvää ja söin sen kasvisten, hapankorppujen ja kauramaidon kanssa!

Toisaalta kuluneen viikon aikana tuli myös liikuttua ihan kivasti, koska kaverin Rodi -koira (sk collie, uros) oli täällä ja sitä tuli ulkoilutettua. Jalat alkaa jo kestää juoksemista, kun vaan olisi talviyhteensopivat juoksukengät. Nyt tulee taas harmittamaan lenkeillä entistäkin enemmän, kun ei ole koiraa.

Kuvia Rodista, olkaa hyvät:
Kyllä, sen korvat taipuu väärään suuntaan :D

Torstai 29.1.15
Aika ottaa taas itseään niskasta kiinni. Päivä alkoi lähes tunnin rauhallisella lenkillä, ihan kahdestaan Rodin kanssa. Otin kaiken ilon irti vierailevasta karvakorvasta! Eilisellä tunnin lenkillä juostiinkin vähän ja jalat ei sanoneet mitään.

Aamupalaksi Alpron jogurtinkorvike, sitruuna-lime. Se oli ihan ok. Verigreippiversioa maistoin eilen, se oli pahaa. Onneksi lähikaupasta saa paremman makuisia, jotain mansikka-banaania siinä oli ainakin. Lisäksi appelsiinimehua lasillinen. Myöhemmin mies toi mulle Kismetin kaupasta.

Lounas jääkaapin kätköistä: munakokkelia, riisinuudelia ja pakastekasviksia.

Perjantai 30.1.15
Jaa. Kurkkukipu yltyi eilisestä ja olo on huonompi. Taidan olla kipeänä. Näin käy aina kun aloitan terveellisemmän elämän. Tosin nyt ajattelin joka tapauksessa jatkaa sitä.

Lounas oli ihan valtava ja epäterveellinen (kalapuikkoja, ranskiksia, yms) ja nyt taas harmittaa. Mutta muutakaan ei juuri kipeänä jaksanut tehdä. Määrää olisi silti voinut pienentää about puolella. Että se siitä niskasta kiinni ottamisesta sitten taas.

Lauantai 31.1.15
Sinne meni tammikuu.

Aamiaiseksi Alpron jogurtinkorviketta ja vähän sipsejä (kuka näitä kantaa meille?). Sitten lähdin parin kaverin kanssa leikkimään pösön kanssa tyhjälle parkkikselle. Lounaaksi kanaa, riisinuudelia ja kasviksia.

Lounas

Söin taas vain kolmesti, tämä paha. Join myös liian vähän, kuitenkin enemmän kuin tavallisesti. Iltapalaksi tosiaan leipää ja Valion kevyttä mansikkakeittoa. Päivän kalorimäärä erittäin ok sipseistä huolimatta.

Sunnuntai 1.2.15
Paino 74,1kg (+0,3kg)
Vyyötärö 87cm (+1cm)
Reisi 65cm (sama)

Hohhoijaa, melkein aloituspainossa (74,7kg) taas. Masentavaa, mutta ei auta muu kuin jatkaa apinan raivolla eteenpäin. Luovuttaminen ei oo nyt mielessä.

Keventäjien painoindeksitesti (paino 74, tavoite 55, pituus 158) löytyi sattumalta netistä ja sanoi minusta seuraavaa:
Testin mukaan: Keventäjissä voit saavuttaa tavoitteesi jo 40 viikossa!
Painoindeksisi on 30,0. 
Tämä tarkoittaa, että sinulla on merkittävä ylipaino ja lääketieteellisistä syistä sinun tulisi pudottaa useita kiloja. Toisin sanoen, pitkällä tähtäimellä sinun tulisi pudottaa noin 10 % painostasi. Tämä saattaa tuntua työläältä ja melkein mahdottomalta, mutta sitä se ei ole. Moni on jo tämän onnistunut tekemään ennen sinua.

 Söin tänään aamiaiseksi Alpron jogurtinkorvikkeen ja mukillisen Valion kevyttä mansikkakeittoa (jossa on ihan naurettavan vähän kaloreita). Tuntuu etten millään saa sitä sopivaa määrää kaloreita ja sopivassa suhteessa rasvaa, hiilareita ja proteiinia. Ja tarpeeksi kasviksia ja kuitua...

Lounas oli tismalleen samanlainen kuin eilenkin, lisäsin vain yhden leivän ja silti ei tullut tarpeeksi (n. 650kcal) lounasta syötyä. Ja kiloklubin mukaan ruoassani on liian vähän rasvaa... Tosin kai se olisi parempi, että hiilareita olisi vähemmän ja rasvaa ja proteiinia enemmän.

Päätin yrittää syödä tänään kaikki viisi ateriaa, joten otin valmiiksi pakastekeiton sulamaan päivälliseksi. Kohta pitäisi jo syödä välipalaa, vaikka maha on vielä täynnä lounaan jäljiltä. Huhhuh!

Ensi viikkoon! Toivottavasti ensi sunnuntaina on tullut edes vähän tulosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muista jättää kommentti! :)

Kaikki voivat kommentoida, mutta kommentit näkyvät vasta, kun olen ne itse käynyt hyväksymässä.