sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Tästä se lähtee!

Joulu ja uusivuosi ohitettu.
Nyt voisi kiinnittää sittne entistä enemmän huomiota syömiseen ja liikkumiseen.

Maidon, possun ja vehnän välttely on jatkunut, mutta kropan mielestä vielä pitäisi vähentää ja onhan se totta, että vahingossa suuhun päätyy helposti varsinkin vehnää ja maitoa, niitä kun on vähän joka tuotteessa.

Kiloklubi.fi otettu takaisin käyttöön ja aloitettu siellä 1 kuukauden ilmainen Premium-jäsenyys (tämän jälkeen 5,90e/kk, katsotaan jatkanko sitä sitten). Punnitus ja muutamat mitat otettu.

Auts... Paino hipoo jo "merkittävää ylipainoa"!

Eli tänään 4.1.2015:
Paino 74,7kg (heilunut tuossa 74-75 välillä keväästä lähtien)
Vyötärö 87cm (kuukaudessa johonkin kadonnut 6cm?!)
Reisi 66cm (tätä en ookkaan ennen mitannut)

Ja pituuttahan mulla oli se 158 senttiä, että tuo 74kg on todellakin liikaa ja 54kg on ihan realistinen tavoite. Olen painanut sen verran vuosia sitten ja olin silloin tyytyväinen itseeni. Mikäli kerään itselleni enemmän lihaksia, saattaa 56 kiloakin olla ihan jees tai mistä sitä tietää, mutta peiliä ja mittanauhaa täytyy painon lisäksi pitää silmällä. Laski miten tahansa, niin noin 20 kiloahan tässä olisi matkaa alaspäin.

Näitä nyt seurailen. Siellä olis ollut kaulan, käsivarren, pohkeen, lantion, rinnan ja ties minkä paksuuksillekin omat lokeronsa, mutta mulla nyt ongelmakohtina on tosiaan vyötärö ja reidet, joten keskityn niihin. Pohjetta mun on ainakin turha mittailla, se korkeintaan lähtee kasvamaan liikunnan myötä, vaikka muutenkin on tuollainen pallo! Heh. Mutta siis tosiaan aika hyvin keskittynyt tuo ylimääräinen vyötärö-reidet -akselille, vaikka onhan sitä läskiä siellä täällä ripoteltuna jonkin verran.

Suunnittelin, että huomenna käyn taloyhtiön kuntosalilla. Kävin siellä eilen katsomassa. Pienihän se on ja laitteita on vähän, mutta saa siellä kaikki perusasiat tehtyä ihan mallikkaasti. Tänään en enää viitsi, kun kello on niin paljon. Tänään voisi jotain pientä kotijumppaa viritellä, vähän vatsalihaksia, kyykkyjä ja sensellaista, jollen keksi lähteä kävelylle.

Kiloklubin suosittelema päivän kalorimäärä 1588 kcal (ilman liikuntaa, huom!)
Jaettuna suositusten mukaisesti ruokailuille:
  • Aamiainen: suositus 20% = 318 kcal
  • Lounas: suositus 40% = 635 kcal
  • Välipala: suositus 7% = 111 kcal
  • Päivällinen: suositus 26% = 413 kcal
  • Iltapala: suositus 7% = 111 kcal

Ja jos liikun, määrät tietenkin nousevat sen mukaan. Kiloklubi seuraa myös sitä, mistä energia tulee (rasva, hiilarit, proteiini) ja esim. rasvan laatua + kasvisten, herkkujen ja kuidun määrää.

Saatiin vihdoin myös uusi johto kaappipakastimeen, joten nyt saan hamstrattua paljon enemmän "pakasterehuja" ja muuta järkevää syötävää.

Syömisen ja liikkumisen lisäksi voisi yrittää koittaa saada järkeä unirytmiin - se helpottaisi muita rutiineja myös. Jos valvois seuraavaan iltaan ja menis sit ajoissa nukkumaan? Menin tänään nukkumaan kuudelta aamulla, hups.

Tänään olen syönyt "aamiaisella" ja "lounaalla" aavistuksen liikaa, mutta toisaalta harvemmin syön viittä kertaa päivässä, joten uskon että päivän kalorimäärä menee ihan nappiin, sen sijaan energian laatu, kasvisten määrä ja kuidut on vähän... ongelma.

Kyllä tää tästä lähtee taas sujumaan. Pianhan ne rutiinit kehittyy, jos vaan pitää alussa niistä kiinni. Nyt kun vaan pysyisin terveenä, ettei sen takia tulisi stoppia kesken kaiken hyvien rutiinien opetteluun - niin käy mulle melkein aina.

Ajattelin luvata itselleni tatuoinnin, kun olen saavuttanut tavoitteeni. En vielä tiedä, millaisen haluan ja minne, mutta eiköhän se koiriin liity ainakin. Toivon myös, että tässä jossain vaiheessa pääsisin töihin (tai saisin lottovoiton), niin pystyisin hankkimaan koiran. Toki se voi olla, että sopivan pentueen löytämiseen voi mennä kauan, vaikka töitä löytyisikin. Liikkumisen ja tekemisen ilo on ihan erilaista koiran kanssa kuin yksin. Ei sitä koiraihminen vaan osaa olla koiratta.

Toivottavasti jo viikon päästä jotain postausta edistymisestäni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muista jättää kommentti! :)

Kaikki voivat kommentoida, mutta kommentit näkyvät vasta, kun olen ne itse käynyt hyväksymässä.