keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Terveempi, laihempi, aktiivisempi?

Maito, possu, vehnä ja 20kg - siinä poistettavien lista.

Tulehdusjuttujen (nielurisat, korvat, selkä, suolisto) ynnämuun takia ruokavaliosta täytyy lähes poistaa vehnä, possu ja maitotuotteet. Lisäksi kiellettyjen listalla on juttuja jotka eivät niin tärkeänä osana kuulu ruokavaliooni: herneet, banaani, pavut, kahvi.
         Ja mahdollisimman vähän prosessoitua ruokaa, koska siinä omega3:n ja 6:n suhde on väärä - sen sijaan joka päivä Mölleriä pullosta. Ei kapseleina, koska niissäkin on (kuoren takia) väärä omegasuhde. Näin ovat viisaammat kertoneet. Eikä tuo sitruunamöller edes ole pahaa, joten mikäs siinä sitten.

Onneksi minulla ei kuitenkaan ole esim. keliakiaa, maitoallergiaa tai vastaavaa, joka vaatisi ko. elintarvikkeiden täydellisen välttämisen. Nyt voin kuitenkin silloin tällöin syödä "kiellettyjä" juttuja, koska siitä ei pitäisi mitään katastrofia aiheutua - join tosin eräänä päivänä juotavaa jogurttia ja hetken päästä oli maha kipeä, joten sitä ei ainakaan enää!


Lisäksi samalla voisi tehdä jotain painolle, joka on nyt puoleksi vuodeksi jumittunut 74 kiloon - siinä on lähes 20 kiloa liikaa minun pituiselleni! Hyvä vaan, että on jumittunut, koska toinen vaihtoehto olisi ollut ylöspäin. Nyt aloitin kuitenkin työn, joten päivässä on heti paljon enemmän aktiivisuutta ja - se tärkein huomaamani asia - paljon vähemmän aikaa kuunnella mielitekojaan.
           Jotenkin paljon helpompaa miettiä "mitä söisin huomenna ja ylihuomenna evääksi töissä" kuin "mitä söisin parin tunnin päästä". Helpompi valita niitä terveellisempiä vaihtoehtoja, kun ei tarvitse miettiä mitä tekisi mieli syödä juuri nyt. Ja tuohan se kahdeksasta neljään -työ myös rytmiä syömiseen ja kaikkeen muuhunkin.

Vain vapaa-ajan vähyys stressaa - tekemättömiä hommia olisi kotona niin paljon ja aikaa ei kodinhoidon ja ruoan laittamisen jälkeen enää jää tai sitten siinä vaiheessa on jo voimat liian lopussa. Joulu ja parin tilaustyön deadlinet lähenee kovaa vauhtia!
          Ja entä sitten liikunta? Olisiko sitäkin tarkoitus joskus ehtiä harrastamaan enemmän kuin esim. muutamat vatsalihakset ja kyykyt ennen suihkua? Tosin hetken aikaa menee kropalla tottua ihan tuohon työhönkin, se kun on semifyysistä hommaa, varastolla kun laatikoita nostelee ynnämuuta.
          Ja kaverit ja mies? Niillekin aikaa joskus? No, mies kyllä nukkuu kaiken mun kotonaoloajan ja lähtee töihin kun mä menen nukkumaan, joten se siitäkin sitten. Näen sitä vaan noin vuorokauden ajan viikonloppuna... Kauankohan tätä jaksaa?

Mutta hei, ostin jopa vaa'an! Ja salaattilingon. Eilen söin töissä broilerpyöryköitä (valmiita, ei itsetehtyjä!) ja kasviksia, tänään kanasalaattia. Ja hyvää oli, tietenkin. Mutta kyllä täytyy myöntää, että joskus harmittaa katsoa vierestä kun mies juo kaakaota, se kun ei maistu miltään, jos sitä ei tee maitoon. Mutta sitten otan itse glögiä, nyt kun joulu lähenee. Muun ajan vuodesta juon sitten varmaan pelkkää vettä.

Noo, kyllä tää tästä. Toivotaan, että paino alkaa työn ja pienten ruokavaliomuutosten seurauksena laskemaan. Vauhti ei varmaan ole erityisen hurja, mutta jos nyt edes vähän... Jos ei, niin sitten täytyy varmaan alkaa laskemaan kaloreita. Ei huvittaisi kyllä, koska ensimmäinen viikko menee siihen, että syön liian vähän kun mietin sitä kokoajan ja sitten kolmannella viikolla jo unohdan koko asian ja syön taas liikaa. Tai vaihtoehtoisesti se menee siihen, että syön noin puolet kaloritarpeestani illalla, koska säästelin kaloreissa päivällä. Ei näin.

Tämä kuva pysäytti minut kerran facebookissa (on julkinen, joten uskallan nyt täälläkin jakaa)


Tässä tyyppi on siis poistanut ruokavaliostaan gluteenin, maitotuotteet ja sokerin. Ihan huomattava ero kieltämättä! Ja jos suurennatte kuvaa, näette myös tuon alareunan tekstin keskustelusta lääkärin kanssa. Joten, ei ne lääkäritkään aina tiedä ja kyllä mä kanssa suosittelisin moneen juttuun mielummin luonnollisempaa lähestymistapaa kuin lääkkeitä.
            Itsekin lääkkeitä kyllä syön, yhtä jopa jatkuvasti ja antibioottikuurin johonkin tulehdukseen varmaan keskimäärin kahdesti vuodessa. Tosin siitä pyrin nyt eroon, ja aina olen maitohappobakteerini syönyt antibioottien kanssa. Tosin niissähän täytyy muistaa muutaman tunnin väli, koska samaan aikaan syötynä kumoavat toistensa vaikutuksia!

Itselläni ei ihon kanssa suurempia ongelmia ole, mutta voin uskoa kyllä, että nämä muutokset vaikuttavat muuhunkin hyvinvointiin aika paljon.

Olen myös ottanut itsestäni "before" -kuvia,
saa nähdä jos joskus kehtaisin niitä täälläkin näyttää,
ehkä sitten kun on edistyksen jälkeistä kuvaa laittaa siihen viereen.

Tuulta päin, ei tässä muu auta.

2 kommenttia:

 1. Hei!
  En nyt mitenkään järkyttävän hyvin ole vielä blogiisi perehtinyt, mutta jos haluat terveellisen elämäntavan ja hyvän olon omasta kehosta voin vain lämmöllä suositella sulle Kayla Itsinesin ohjelmaa! Sen treeni ja ruokavalio sai mun elämän aivan uuteen uskoon. Instassa kannattaa seurata sitä ja sen kotisivuilta saa viikon ilmasen treenin millä voi testata jaksaako sitä maksullista ohjelmaa suorittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, täytyy tutustua tuohon :)

   Poista

Muista jättää kommentti! :)

Kaikki voivat kommentoida, mutta kommentit näkyvät vasta, kun olen ne itse käynyt hyväksymässä.