sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Värjäilyjä

Käykääpä tykkäilemässä blogin facebook-sivusta, niin pysytte ajantasalla ;)

Sinisten ryhmäkuva

Siniset värjäilyt näyttävät oikein hyviltä vyyhdeillä. Miltä mahtavat sitten neulottuna näyttää taikka kerällä. Vielä en tiedä mitä näistä tekisin. Tosiaan kaksi 100g Nallea ja yksi 150g 7veikkaa. 7veikassa on niin pitkä matka yhtä väriä, että siitä voisi jopa tulla raitoja sukkia tai lapasia neuloessa.

Nallea, 2x 100g

7 veljestä, 150g

Lisäksi olen ahkerasti vyyhdittänyt lankaa, mm. 500g puuvillaa ja 500g DK-vahvuista merino-cashmiria! Eli pääsen joskus näitäkin jänniä värjäämään. Lisäksi vyyhdille on päätynyt mm. isoveljeä (200g), Viking Vilmaa (200g), 7veikkaa (150g) ja Laurin Villalankaa (150g). Lisäksi mulla on iiiiso muovilaatikko täynnä värjättäviä, osa vyyhdillä, osa vielä kerällä. Ihan heti ei lopu kesken!

Puoli kiloa puuvillaa (50g per vyyhti)

Ja värjäyskattilaan meni juuri 150g 7veikkaa ja 100g Pikkusiskoa. Jotain semivaaleaa pinkkipunainen-juttua tulossa, veikkaisin. Tällä kokemusmäärällä ei voi vielä tietää. Ainakin luulin laittavani aika vähänlaisesti väriä.

Väreinä käytän Jacquardin happovärejä (eläinkuiduille). Puuvillalle ja muille kasvikuiduille mulla on hankittuna joitain sävyjä Emon reaktiivivärejä, mutta niitä en ole vielä ehtinyt tosiaan kokeilemaan.

Punaiset kattilassa
En tiedä miten olen nyt yhtäkkiä innostunut hirveästi värjäämään, kun edelliset (ennen noita sinisiä) värjäsin tammikuun lopulla! Toivottavasti näistä myös syntyy jotain valmista joskus. Jos ei muuta, niin ainakin värjäystä odottavien laatikko tyhjenee.

Täytyisi myös saada keskeneräisiä neulomuksia valmiiksi, mutta ei ehdi, kun joululahjat ja kaikki pitäisi tehdä! Huhhuh, työtkin alkaa huomenna - ensimmäinen oikea työpaikkani! Osa-aikainen, mutta on sekin jo jotain. Täytyy pysyä reippaana, että ehtii myös neuloa ja värjätä ja ommella ja...

2 kommenttia:

 1. Smurffilankaa! :) voi kun ite sais taas aikaiseksi värjätä jotain.. piiiitkä aika siitä ku viimeks oli värjäyskattila esillä ( n. 2v ainaki..) edes pieni kerä mikrossa.. :) jossain mun blogissa pari vuotta taaksepäin on varmaan kuva siit ku värjäsin lankaa ihan kerällä niin et töppäsin sen väriliemeen hunajapurkkiin tms. eli puolet värissä puolet ulkona + muovipussi huppuna ja mikrossa 10 min.. ihan keskeltä jää sit kyl vaaleammaks, mut ihan hauskaa pätkävärilankaa tulee niinkin eikä tartte vyyhditä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska idea :D Pitääkin joskus kokeilla!

   Vyyhtien tekeminen ja niiden keriminen on kuitenkin onneksi kohtuu helppoa kun on siihen tarkoitetut välineet :)

   Poista

Muista jättää kommentti! :)

Kaikki voivat kommentoida, mutta kommentit näkyvät vasta, kun olen ne itse käynyt hyväksymässä.