lauantai 20. syyskuuta 2014

Punaista ja violettia

Ne edellisen postauksen punaiset onnistui kivasti. Tuli aika epätasainen väri, mutta sehän on juuri kiva asia - kauppojen langat kun on niin tasavärisiä, että jotain erilaista kyllä kaipaa. Yllättävän vaikeaa kyllä saada langat näyttämään koneen ruudulla samalta kuin oikeasti...

Punaiset yhdessä

150g 7veikkaa

2x 50g Pikkusiskoa

Lisäksi liedellä on taas kattila ja 300g lankaa - 2x 100g Viking Vilmaa ja 2x 50g Novita Pikkusiskoa. Jotain violettia tulossa. Värien sekoittaminen on jännittävää, mutta vielä jännittävämpää on nähdä lanka valmiina ja kuivana! Otin vähän kuvia eri vaiheista:

Kuivat langat ämpärissä

Sitten vettä päälle!

Sininen väri leviämässä veteen

Langat kattilassa, väri on jo imeytynyt kivasti,
alussa langat olivat vaaleita ja vesi tummaa.

Tässä kohtaa täytyy todeta, että on se onni, että olen tähän asti värjännyt vain superwash-käsiteltyjä lankoja, sillä ne eivät huovu sekunnissa, jos (ja kun!) alkavat kiehua. En näköjään osaa lämpömittarin avullakaan pitää optimaalista lämpötilaa eli lähellä sataa, mutta niin että ei kiehu. Odottamassa on muutama ei-superwash-lankakin, niiden värjäystä odotan kauhulla... Joko en uskalla nostaa lämpötilaa tarpeeksi jotta väri kiinnittyisi tai sitten huopuvat yhdeksi kököksi.

Huolestuttavaa on myös se, millaista vauhtia värjättävien laatikkoni on tyhjenemässä! Onneksi värjättäviä lankoja on muuallakin kuin tuossa yhdessä 80 litraisessa muovilaatikossa...

Seuraavina haasteina tosiaan se puuvillan värjäys JA uunissa värjäys (monivärisempää lankaa). Uunivärjäystä varten tarvitsen kyllä vielä astian. Nyt menen kuitenkin vahtimaan lankasoppaa ja ehkä vyyhditän vähän 50-50 merino-akryylia, jotta pääsen kokeilemaan, miten se kestää värjäyksen / miten se ottaa väriä itseensä.

Neulonutkin olen, mutta siitä lisää myöhemmin!


Edit: Nyt violetit jäähtyvät ja liedelle hyppää 450g läjä sekalaisia (100g merino-akryylia aka. Merino goldia, 150g Laurin sukkalankaa ja 200g Kotikulta Sukkalankaa). Tää homma vie pahasti mukanaan!

Väriä tuli sekoiteltua kolmesta eri purkista ja liemi näytti coka colalta ennen lankojen lisäämistä. Tällä hetkellä langat näyttävät jonkinlaiselta sinapin väriltä, ei kuitenkaan varsinaisesti sinapinkeltaiselta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muista jättää kommentti! :)

Kaikki voivat kommentoida, mutta kommentit näkyvät vasta, kun olen ne itse käynyt hyväksymässä.