lauantai 17. toukokuuta 2014

Sydämelliset patakintaat

Tein kolme sydämen muotoista patakinnasta - äidille, mummulle ja itselle.

Valko-kelta-oranssi-pinkki äidille ja oranssi mummulle.

Äitienpäivähän se toki inspiroi tässä taustalla, vaikka To do-listalla sydänpatakintaat ovat olleet jo ainakin vuoden. Sinisävyinen kangas pakotti tekemään samalla itsellekin, kun tämän hetkiset patakintaat ei yhtään sovi keittiön muihin väreihin. Ja onhan se totta, että tällä tavalla "liukuhihnatyönä" tehdessä yhden kappaleen tekemiseen menevä aika pienenee huomattavasti verrattuna siihen, että tekisi yhden kerrallaan. Sininen tosin odottaa vielä reunakanttauksia...

Ohje on englanninkielinen, tosin en lukenut sitä. Otin vain kaavat ja vilkaisin kuvia. Ei tarvitse olla kummoinenkaan neropatti, että osaa tämmöisiä tehdä kuvan nähtyään, eli kielimuuri ei haittaa. Sitä mulla ei tosin olisi ollut, olen vain laiska lukemaan ohjeita, jos tiedän osaavani ilmankin.

Kaikki kolme keskeneräisinä. Sininen on siis mulle itelleni.

Kaikki päälyskankaat on IKEAsta ja 100% puuvillaa. Löytyivät omista varastoista, kuin myös kanttauksissa käyttämäni nauhat. Lämpöä kestävää vanua täytyi ainoastaan hankkia. Tekokuituinen perus-levyvanu tosiaan kärsii kuumuudesta, joten sitä ei ole suositeltavaa käyttää tämmöiseen tarkoitukseen, kuten ei mitään muitakaan tekokuituisia kankaita.
          Ohjeissa mainitun grillivanun sijaan Eurokankaasta tarttui mukaan Bell -merkkistä "pöytä/verhohuopaa" joka on siis suurimmaksi osaksi puuvillaa. Myyjä siis suositteli tätä, koska grillivanua ei ollut. Toivottavasti toimii 2-kertaisena käyttötarkoituksessaan.

Ompelukoneena, ihme ja kumma, toimi 100 euron muovikakka eli Eva Jubilee. Singerin kanssa on jotain kummaa probleemaa, sotkee vaan niin pirusti lankaa puolan ympärille ja ymmärrys ei ole toistaiseksi riittänyt sen ongelman ratkaisemiseen. Jos en saa Singerin ongelmaa setvittyä, täytyy varmaan alkaa tosissaan harkita uuteen ompelukoneeseen sijoittamista jossain vaiheessa.

Trikoovalikoimaa

Jokin kumma ompeluinnostus nyt päällä. Olen jo onnistuneesti käyttänyt peitetikkiä (Huskylock s21) tehdessäni rannekkeita! Olen myös silmäillyt ompelukirjoja ja käsityölehtiä, tuijottanut erästä harmaata "kultahipuin" koristeltua seeprakuvioista kangasta ja selaillut lisää kirjoja. Ei, en minä vaan keksi mitä siitä tekisin. Sitä on 2 metriä ihan, että riittäisi vaikka mihin, mutta se on niin jännää kangasta, että pää ei kykene muodostamaan järkevää kuvaa siitä, millaisena vaatteena se näyttäisi kivalta.
          Jos vaikka ihan ensin ompelisin pari trikoopipoa? Olisi petroolia kuviotonta ja keltaista apinakuvioista trikoota ainakin. Sitten voisi kokeilla miehelle sitä kauan suunniteltua hupparia...

Ompeluinnostuksen takia Eurokankaan palalaareilta tarttui matkaan myös kolme trikoopalaa (mustaa, leopardikuvioista ja normaalia paksumpaa oranssia, kuvassa). Siksakkasin nämä ja parit muut trikoot ja aiemmin mainitun harmaan seeprakuvioisen kankaan reunoistaan kaksinkerroin ja heitin pesuun, joten pian pääsee ompelemaan! Lisäksi tein kankaita.comiin tilauksen, jee, lisää kankaita!

Alla muutama kuva ompelemistani rannekkeista, joissa toki myös kankaanpainoa (vihdoin, jee) käytetty. Sapluunoilla tehtyjä kuvioita. Ja kangasmateriaalina vanhoja farkkuja. Näitä saa multa tilata haluamallaan kuviolla, mikäli jotakuta kiinnostaa ja itseasiassa alarivin rannekkeet (kettu ja susi) ovat vielä vailla omaa kotia, kuten myös muutama muu ranneke.
          Sähköpostilla tavoittaa parhaiten: frozenwolf.fur(at)gmail.comMuihinkin juttuihin on tullut kankaanpainoa kokeiltua, mm. yhdet farkut, kangaskassin ja muutaman paidan olen "tuunannut" uuteen uskoon. Ehkä laitan myöhemmin enemmän kuvia kankaanpainotöistä ihan omaan postaukseensa, muuten tämä postaus venyy ihan liikaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muista jättää kommentti! :)

Kaikki voivat kommentoida, mutta kommentit näkyvät vasta, kun olen ne itse käynyt hyväksymässä.