lauantai 17. toukokuuta 2014

Frosti laihduttaa

Tätä on jo pari kertaa tullut yritettyä, mutta nyt on pakko yrittää loppuun asti!

158-senttiseen varteeni on kertynyt jo 73 kiloa painoa! Siinä on aika monta liikaa, kun ihannepaino on jossain 55 kilon tienoilla. Kiitos viimeisistä kertyneistä 8 kilosta kuuluu sairastelulle, 6 viikon kortisonikuurille (joka nosti ruokahalun ihan älyttömäksi) ja herkuttelusta (johon kortisoni oli osasyyllinen).

24.2. painoin 65,3 kiloa. Vajaassa 3 kuussa 8 kiloa lisää ei ole hyvä juttu. Tosin ensimmäinen puoli kiloa on jo lähtenyt kuluneen viikon ansiosta. Kiloklubi sanoo, että tavoitteeni (55kg) on saavutettavissa 41 viikossa eli noin 10 kuukaudessa. Se on melkoisen pitkä aika.

Olen aloittanut laihduttamisen punnitsemalla itseni ja mittaamalla vyötärön (joka on muuten kasvanut 14 senttiä helmikuusta!!! hyi!), sitten merkitsin nämä Kiloklubiin ja aloin merkitä syömisiäni ja liikkumisiani sinne myös. Aivan mainio ja ihan ilmainen nettisysteemi tuo Kiloklubi.

Ensimmäinen viikko on mennyt hyvin, en ole yhtenäkään päivänä ylittänyt kulutusta. Seuraavaksi pitää yrittää panostaa enemmän ruoan laatuun ja siihen, että syömisten ja kulutusten ero olisi sopivan kokoinen. Liikuntaa unohtamatta!

Olenkin nyt liikkunut reippaasti enemmän kuin tavallisesti ja olo on energinen ja hyvä! Tällä tiellä on hyvä jatkaa. Kaivoin myös esiin koneellani ja täällä blogissakin pyörineet haasteet, joita olen bongaillut joskus jostain netin syövereistä. Tähän mennessä en ole koskaan edes yrittänyt niitä toteuttaa, mutta jospa nyt olisi sen aika...

Ensin suomennan vähän liikkeitä:
Squat = kyykky
JJ eli Jumping Jack = haarahyppy / x-hyppy
Knee Pushups = punnerrus polvilta
Lunges/side = askelkyykkyjä/puoli
Crunches = vatsalihaksia
Jog = hölkkä
Chair dips = dippejä (kuva)

Kaikkien suosikki: lankkuhaaste!

Punnerruksia

Kyykkyjä

Myös Porin kaupungin vapaa-aikaviraston juoksukoulu(pdf) on houkutteleva. Jospa näistä kaikista keräisi itselleen jonkun yhdistetyn jutun itselle...

No mutta, tästä se lähtee!
Ehkä joskus tulevaisuudessa saatte kuvia edistymisestä ja lähtötilanteesta.

2 kommenttia:

 1. Tsemppiä urakkaan, onnistut varmasti :) Täytyy vielä mainita, että kortisoni lisää myös nestettä kehossa, joten osa tuosta painosta voi olla nestekertymää, joka lähtee (onneksi) nopeasti liukenemaan, kun kortisonista pääsee eroon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tosin kortisonikuurin loppumisesta alkaa olla jo kuukausi...

   Kiitos kommentista ja kannustuksesta :)

   Poista

Muista jättää kommentti! :)

Kaikki voivat kommentoida, mutta kommentit näkyvät vasta, kun olen ne itse käynyt hyväksymässä.