tiistai 26. marraskuuta 2013

Joululahjatoivelista 2013

Mulla on jo useamman vuoden ajan ollut tapana kirjoittaa joululahjatoiveita blogiin. Se, onko se enemmän hauskuuttavaa turhuutta, jolle lukijat naureskelevat vai oikeasti mulle lahjaa harkitsevien apu, on eri asia. Ehkä se on kumpaakin.


Kirjoja
Kirjat on kivoja, mutta romaaneja ei tule oikeasti enää luettua juurikaan ja ne lainaisin mielummin kirjastosta. Joten mua kannattaa ennemmin lahjoa käsitöihin ja koiriin liittyvillä kirjoilla, tässä siis listaa sellaisista must have -kirjoista:

Käsityöt:
Ossin ompelukirja (koiramaisia ompelujuttuja)
Joka tyypin kaavakirja 2 (superhyvä ykkönen mulla on jo)
Farkkujen uusi elämä (farkkujen kierrätystä!)
Sisustajan ompeluopas (selailin kaupassa ja vaikutti aivan ihanalta)
Otavan suuri ompelukirja (tätäkin selailin ja vaikutti hyvältä)
Patalappuja a la carte (muiden neulojien mielestä tää oli ehdoton hitti)
Sukkia, rakkaudella (Cookien ohjeet on niin arvostettuja että mäkin tahdon kokeilla, kelpaisi ehkä jopa paremmin englannin kielellä eli nimeltään: knit. sock. love.)
Suloisimmat sukat (myös Cookien kirja, enkuksi Sock innovation)

Koirat:
Onnistu koirasi koulutuksessa (koulutusjutut kiinnostaa paljon)
Tavoitteena huippukoira (huippukouluttajien huippukirja)
Tie tottelevaisuusvalioksi (koulutusjuttuja edelleen!)
Tavoitteena täysi kymppi (...ja koulutusjuttuja)
Koirahieronta (lihashuoltoa)
Koiran oikeaoppinen hieronta (hierontajuttuja)
Lepoa tassuille! (lisää lihashuollosta)

Kuten huomata saattaa, koulutusjutut ovat kiinnostavia, kuin myös koiran hieronta ja elekieli vielä näiden lisäksi.

Muut:
- Joku orkideakirja, jossa olisi hoito-ohjeita yms.
- Peruskeittokirja mulla on jo, mutta joitain kiinnostavia tiettyyn aiheeseen keskittyneitä keittokirjoja olisi myös kiva olla muutama.
- Lehtitilauksetkin on kivoja! Novita, Suuri Käsityö, Kauneimmat Käsityöt, Käsityö (virolainen suomennettu lehti), Koirat, jne...


Käsityömateriaalit
Kelpaa mulle! Ei sillä ettei mulla olis jo näitä... Koska olen tajuttoman nirso materiaalien suhteen, on jonkun käsityö-/kangas-/lankakaupan lahjakortti varmasti mieluinen.
         Jos haluat ostaa jotain ihan fyysistä, pari vinkkiä vain: luonnonkuidut ja pirteät värit/kuviot - niillä pääsee pitkälle. Myös kaikenlaiset koristenauhat, napit ja muut ovat kivoja! Lisäksi jonkinlainen kirjontakehys olisi kiva, siis sellainen mihin kangas pingotetaan esim. ristipistotyötä tehdessä.

Liikunta
Haluni olla aktiivinen ihminen ei ole vieläkään kadonnut mihinkään. Olen (edelleen) vailla hyvää sykemittaria. Polar Loop vaikuttaisi juuri passelilta. Sykevyö siihen pitää ostaa erikseen, mutta jo pelkällä "aktiivisuusrannekkeella" pääsisi hyvään alkuun! Ja toki lahjakortit urheilujuttuja myyviin liikkeisiin tulee varmasti käytettyä joko osana sykemittarin ostoa tai esim. hyviin lenkkareihin, koska huonot jalat ei kestä huonoja kenkiä.

Kotiin
Astiat
Astioita on jo ihan tarpeeksi, mutta kaipailisin Teemaa:
2 valkoista syvää isoa lautasta
1 musta 17cm lautanen (koska niitä on kolme ja mustia mukeja neljä)
Valkoinen pyöreä tarjoilukulho

Mukeja me ei tarvita enää yhtäkään, nykysetkään ei meinaa mahtua kaappiin... Heh. Samoin aikalailla kaikki muut keittiön laitteet, astiat ja muut alkaa olla kasassa. Sisustusjuttuja, pyyhkeitä, petivaatteita ja muita on myös enemmän kuin omiksi tarpeiksi.

Pelit
Meillä on Playstation 3 (Ps3) ja Wii U. Pleikalle haluaisin Lego Harry Potter (years 5-7) ja Wii U:lle Super Mario 3D Worlds. Jos mieheltä kysytään, se haluaa pleikalle The Last Of Us -pelin ja Wii U:lle kelpais varmaan Watch Dogs. Ainakin pleikalle saa myös ostettua "lahjakortteja", joilla pääsee netin kautta ostamaan mieleisiään pelejä, myydään samassa hyllyssä kuin fyysiset pelit.

Muuta
- Vaatteet tykätään ostaa itse, mutta lahjakortit toki kelpaa.
- Koruja ollaan molemmat huonoja käyttämään, mutta mä ehkä tarvitsin hopeiset rengaskorvikset, sellaiset mitä vois pitää ihan jokapäiväisesti. Muutenkin hopea on se materiaali/väri mistä tykkään.
Skanneri olisi tarpeellinen härveli, en osaa vaatia muuta kuin sen, että sopii yhteen Macin kanssa.
- Vihkoja, kyniä, maaleja jne. meillä on edelleen enemmän kuin ehditään ikinä käyttämään.
- Raha ja lahjakortit ajatuksella valittuihin liikkeisiin kelpaa toki aina. Monista nettikaupoistakin saa lahjakortteja.

Pitäkää kiltit rakkaat ihmiset mielessä, että meillä on tosi pieni asunto ja tosi rajalliset säilytystilat. Kiitos :) Ja hyvää joulunodotusta kaikille ja tsemppiä joululahjapaniikista selviytymiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muista jättää kommentti! :)

Kaikki voivat kommentoida, mutta kommentit näkyvät vasta, kun olen ne itse käynyt hyväksymässä.