perjantai 28. kesäkuuta 2013

Jos vähän virittäis?

Piirsin tämmösen suunnitelmakuvan...

Mietin tässä, että jos lisäis säilytystilaa & tekis sängystä vähän jännemmän näköisen ja korkeamman. Kaksi 2x4 EXPEDIT-hyllyä ikeasta sängyn päätyihin ja sitten vähän lisävirityksiä ja tadaa. Sängyn "pinta" olisi yli metrin korkeudessa ja alla olisi kivasti säilytystilaa ja sänky olisi kuitenkin kahdelta sivultaan seinässä kiinni. Patja olisi vähän pienempi kuin "alusta" (kuten kuvassa näkyy), jolloin tätä reunaa voisi käyttää yhtenä askelmana ja jotain sopivaa puulaatikkoa tms. ensimmäisenä askelmana. Niin, sänkymme on siis 140cm leveä ja hyllyt ovat 149cm pitkiä.

Koko hässäkkä tottakai toteutettaisi valkoisena ja lisäksi patjan ja seinän väliin voisi tehdä jotkut yksinkertaiset ja matalat sängynpäädyt, siis molemmille seinään osuville reunoille. Näkyvään expedit-hyllyyn voisi ostaa sopivia ovia ja/tai laatikoita. Ovien takana voisi sitten pitää esimerkiksi kaiken maailman laatikoita, miksei vaikka ompelukoneitakin. Piiloon jäävää expeditiä täytyisi tietysti käyttää purkamalla laatikoita ja mönkimällä sängyn alle, mutta se olisi hyvä säilytyspaikka tavaroille, joita tarvitsee todella harvoin.

Kyllä, kahden ihmisen ja järkyttävän tavaramäärän sovittaminen 30 neliön yksiöön on vähän haastavaa. Onneksi meidän vanhemmista kolme neljästä on käteviä käsistään, eikä me itsekään ihan peukalo keskellä kämmentä olla. Eri juttu vaan, suostuvatko he jälleen kerran (siis miljoonannen kerran, really) auttamaan meitä mun hullujen suunnitelmien toteuttamisessa. Mies vaan nyökyttelee vieressä, että hyvä suunnitelma, eikä kommentoi mitään muuta... Huoh.

2 kommenttia:

  1. Kestääkö nuo ikea-kamat tuollaista...? :S Siis sänkyn ja teidän painoa päällään? Muuten vaikuttaa tosi hyvältä idealta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikea hackers -sivuilla on monia kuvia missä Expeditejä on käytetty noin, mutta tokihan mä laittasin sinne lisätukea noiden kaveriks, että olis sitten tukevampi. :)

      Poista

Muista jättää kommentti! :)

Kaikki voivat kommentoida, mutta kommentit näkyvät vasta, kun olen ne itse käynyt hyväksymässä.