sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Vohvelikangasta ja pätkä lankaa

Kuvausassari Lotta
Tänään olen ollut paljon liikkeellä. Ensin kävin kaverin kanssa kuntosalilla, kun siellä oli avoimet ovet. Harkitsen kuukauden tai parin jäsenyyttäkin, että saisin vähän monipuolisempaa liikuntaa. Sitten pyörin hetken kaupoilla ja kävin hevostarvikeliikkeessä ostamassa valkoisia letityskuminauhoja (mulla on mustia, mutta valkoiset sopii mun vaaleisiin hiuksiin paremmin). Mitään muuta en ostanut.

Heti kun pääsin ekalta reissulta kotiin, päätettiin extempore lähteä käymään IKEAssa ja Biltemassa. Ikeasta mukaan tarttui mm. tylsän harmaat patakintaat miehen vanhemmille (joiden luona asutaan), koska vanhat ovat jo siinä kunnossa, että ne voi suosiolla heittää roskikseen.

No, kotona sitten rupesin miettimään, että kun nämä ovat pinnasta vohvelikangasta ja aika rumat tällaisina, niin voisin huvikseni koristella niitä hieman. Ja niin sitten tein, eikä siihen mennyt kauaa, koska koristeltava alue oli sen verran pieni. Tykkään välillä tehdä tällaisia nopeita pikkuisia töitä, isompitöisten ohella.

Olin aiemmin ostanut puuvillalankoja äidin äitienpäivälahjaa varten. Siitäkin pitää muuten laittaa kuva tähän! Aihekin on sama, tavallaan: vohvelikangaspyyhe, johon omin pikku kätösin pujottelin lankaa ja sitten omin pikku kätösin ja omalla "pikku" Singerilläni (joka painaa varmaan 100 kiloa) ompelin reunat ja ripustuslenkin.On se +40v Singer mahtava ompelukone, vaikkakin painava ja vanha ja siinä on vain suora ommel, siksakki ja pari jousto-ommelta! Se kehrää kuin kissa, eikä nirsku, naksu, poksu ja rutise kuin alle 5v Eva Jubilee (100 euron muovihirviö). Singerin hallitsemiseksi tarvitsee oikeasti ohjekirjaakin, mutta onneksi se on kirjamainen, sopivan kokoisella fontilla ja selkeillä kuvilla varustettu opus, eikä sellainen miniprinttilehtinen, joita nykyään tulee joka laitteen mukana. Kunhan saan tilaa käyttää sitä, rupean ompelemaan hurjasti kaikkea. Ja onhan minulla vielä uutuuttaan kiiltävä saumurikin odottelemassa käyttöä - sitäkin on vain testattu vähäsen. Jos vaikka saisi muutaman trikoopipon ja vaikka paidan tai mekon tehtyä?

Ja sen pidemmittä puheitta, tässä ennen ja jälkeen kuvat patakintaista. Hinta 2,50e/kpl + muutama metri puuvillalankaa.
Vähän lähikuvaakin. Pinkkiä ja tummanviolettia lankaa.

Pitäisi postailla lankajuttujakin (=neulontaa ja virkkausta), mutta jos nyt pidän tämän postauksen vohvelikangas / vohvelipujotus -aiheisena ja postailen niitä muita sitten myöhemmin, kun saan parempia kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muista jättää kommentti! :)

Kaikki voivat kommentoida, mutta kommentit näkyvät vasta, kun olen ne itse käynyt hyväksymässä.