torstai 9. toukokuuta 2013

Raitoja ja pikseleitä

Aloitin viime sunnuntaina jotain, mitä en ole koskaan ennen tehnyt. Ostin sitä varten ihan ohjeenkin, koska ilmaisista ei löytynyt makuuni ja lankoihini sopivaa. Tein ihan jopa mallitilkunkin! Mutta nyt puikoilla on viimein ensimmäinen neuletakki, ensimmäinen neulevaatteeni - tähän mennessä olen neulonut vaan asusteita ja muuta pientä.

Mallitilkku

Ohjeena on Calligraphy Cardigan ja teen sen raidallisena. Päälankana Novita Minna ruskehtavana vaaleanharmaana ja kakkoslankana Naturan Lauri sukkalanka ihanassa tummanpetroolissa värissä. Molemmat ovat samaa vahvuutta kuin 7-veikka.

Minnasta mulla on huivi, joka tosin meni jo yhden talven aikana aika nukkaiseksi (osittain varmasti johtuu huivin reikäisestä rakenteesta, joka altistaa nukkaantumiselle yms.). Toivottavasti neuletakki kuitenkin pysyisi käyttökelpoisena jonkin aikaa. Teen kuitenkin ekan neuletakkini ihan tarkoituksella halvemman pään langoista, koska saatan sössiä sen matkan varrella kokemattomuuttani. Pari seuraavaakin pitää ehkä tehdä lähes yhtä halvoista langoista, koska olen hamstrannut niitä...

Seitsemän tuumaa joustinneuletta = kaulus

Neulojakaverit neuvoivat ottamaan ensimmäiseksi paitaohjeeksi saumattoman ylhäältä alas neulottavan ohjeen ja Calligraphy on juuri tällainen. Lisäksi siinä on hurja määrä eri kokoja tarjolla ja ohje vaikuttaa hyvin tehdyltä ja selkeältä, vaikken vielä kovin pitkällä ole.

Itse aion raidoittaa neuletakkini siten, että raitoja tulee takin sileään osaan. Helman, hihansuiden ja kauluksen teen "päävärillä" eli Minnalla. Mahdollisesti viimeistelen kauluksen reunan i-cordilla, samaan tapaan kuin Paulie-neuletakissa, jota ensin harkitsin (mutta luovuin ideasta langan sopimattomuuden takia, koska ensimmäistä neuletakkia tehdessä en halua hirveästi soveltaa ohjetta).

Tässä tulee ensimmäinen raita!

Kootaas sitten vielä projektin tiedot nättiin nippuun...

Malli: Calligraphy Cardigan
Koko: toisiksi pienin (rinnanympärys 38 tuumaa)
Puikot: 4mm

Langat:
Novita Minna, väri 060 (40% villa, 35% akryyli, 25% polyamidi - 185m = 100g)
Natura Lauri sukkalanka, väri 8962 (75% villa, 25% polyamidi - 200m = 100g)

Aloitettu: 5.5.2013

Tilanne NYT.
Vielä kymmenisen kerrosta lisäyksiä...


Sitten muihin aiheisiin.
Viime tiistaina mulle kotiutui uusi tekninen vimpain - Wacom Intuos5 M. Miehen mokoma kun meni myymään vanhan piirtopöytänsä (Intuos4 L) ja osti itelleen näytöllisen piirtopöydän (Wacom Cintiq jonka mallia en muista), joka ei sitten tietenkään käy mun koneeseen ilman virittelyä + painaa 10 kiloa + ei mahdu mun pöydälle edes sitten, kun saan muuton yhteydessä isomman pöydän käyttööni. Ja mun niska-ranne-selkä-ongelmien kanssa Cintiqin piirtoasento ei välttämättä ole ihanteellinen.

Oma pikku ystäväiseni omalla paikallaan :)

Lotta
Niinpä minulle kotiutui näpsäkän kokoinen peruspiirtopöytä kivoilla alennuksilla. Ei se silti mikään ilmainen ollut, mutta pakko saada, kun sille oikeasti löytyy tarvetta ja käyttöä. Voi tätä onnen määrää - kuvien käsittelykin helpottui niin, että sitähän tekee jo pelkästä tekemisen ilosta!

Kyllä tämä kokoa pienempi toimii siinä missä isompi kaverinsa, ehkä jopa tykkään tästä enemmän. Tätä pienemmät kyllä ovat ihan rahanhukkaa, sekin on tullut testattua. Ja mahtuuhan tämä toki paremmin pöydälle ja kulkee mukanakin helposti, kun on suurin piirtein saman kokoinen kuin läppärini suljettuna. Oli se L-kokoinen vähän kömpelön kokoinen, täytyy myöntää.

Vähän olen jo ehtinyt piirrelläkin, siis kuvien muokkailun lisäksi. Aloitin piirtämään "muotokuvaa" Lotasta. Jälleen kerran tunnen hieman huonoa omaatuntoa siitä, että en piirrä mallista, vaan läimäisen kuvan alemmalle layerille ja piirrän "läpi". Mutta kai mä vielä joskus opin...

Mutta kuka opettais mut värittämään?


Huomenna ehkä värjään lankaa, mutta lisäksi aion myös neuloa ja kirjoittaa pari työhakemusta. Lupasin myös siskolle, että menen lenkille tai vähintään kahvakuulailen kotona! Pientä laihdutusprojektiakin tässä olen aloitellut, mutta siitä lisää joku toinen kerta. Nyt nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muista jättää kommentti! :)

Kaikki voivat kommentoida, mutta kommentit näkyvät vasta, kun olen ne itse käynyt hyväksymässä.