keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Värjäykseen valmistautumista 2

Varoitus, paljon kuvia! :D

11 purkkia Jacquard -happovärejä

Kujeesta tuli paketti viime viikon lopulla. Yllä värit, alla langat ja pöllökankaat. 11 purkkia värejä, neljä vyyhtiä merino-nylon -huivilankaa, 2 vyyhtiä ohutta sukkalankaa ja kaksi metrin pätkää pöllökankaita. Niin ja pari KnitPro -kaapelia.

Huivilankaa on siis 4 vyyhtiä, jokainen painaa 100g ja sisältää 1200m lankaa. Yhteensä siis 400g ja 4800metriä (joka on muuten 4,8 kilometriä). Se on ihanan pehmeää ja ihan hullun ohutta. Menee vuosi neuloa edes gramma tuota lankaa! Ja tosiaan, siinä on 90% merinoa ja 10% nylonia. Ohutta sukkalankaa on sitten kaksi vyyhtiä (eli kaksiin sukkiin, taikka sitten johonkin muuhun) ja se on aika karkeaa, kun on ensin silitellyt tuota huivilankaa.

Ihanaa merino-nylon -huivilankaa! (yht 4 kpl)

Ohut sukkalanka, 2 vyyhtiä

Ihania pöllöjä! :)

Sitten kuvia muista värjäystä odottavista vyyhdeistä. Ekassa kuvassa on normaalikokoiset Fiskarsin sakset ja kyllä, toi vyyhti on ihan hullun iso. Ei sitä saksienkaan avulla kuvasta hahmota. Kaksi kerää 7-veikkaa odottelee jättivyyhdeille pääsemistä.

200g isoveljeä (jättivyyhti)

200g Nalle kukkaketoa

Kolme neljästä Nallevyyhdistä, 1 jätti, 3 normaalia

Kaksi neljästä Pikkusiskovyyhdistä

200g Ren ny ullia jättivyyhdeissä

Ja ajattelin ensin, että mitä mä tän kuvan tänne postaan, kun ei se liity aiheeseen. Eurokankaasta ostettua  ihanaa pirteää isokuvioista "vahakangasta", 80 x 140cm pala. Pinkkiä ja oranssia tummanharmaalla pohjalla. Ja miten se liittyy värjäykseen? No siitä tulee värjäysessu mulle! Kunhan saan aikaiseksi ommella sen.

Eurokankaasta ostettu "vahakangas" värjäysessuun.

Nyt vielä muutama kerä vyyhdiksi ja kangas essuksi, niin olen valmis! Etikkaakin löytyy ja kattila on raahattu asunnolta tänne. Nyt joku vois kirjoittaa mulle selkeän "langan värjäys aloittelijoille" -oppaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muista jättää kommentti! :)

Kaikki voivat kommentoida, mutta kommentit näkyvät vasta, kun olen ne itse käynyt hyväksymässä.