tiistai 12. helmikuuta 2013

Tapetointia

Miehen isä oli kiva ja auttoi meitä tapetoimisessa. Viime viikon ahkeroinnin tuloksena on olohuoneessa kolmella seinällä valkoiset tapetit ja myöhemmin tällä viikolla mennään tapetoimaan viimeinen seinä kuviotapetilla, jonka näette sitten myöhemmin. Sen jälkeen alkaakin olla seinät valmiit, yhtä eteisen seinää lukuun ottamatta. Siihen tosiaan vaihdetaan sähkötaulu, siksi se jumittelee paikallaan.

Täytyy yrittää tehdä uutta videopostaustakin kohtapuoliin, kun on näkyviä muutoksia tullut. Ehkä lattioiden laiton jälkeen. Kunhan vain saan pikkupokkarini takaisin siskolta, joka lainasi sitä. :) Ps. mulla on kyllä ihan törkeen kiva sisko, näin niinkun by the way! :D

Olohuoneen "päätapetti"

Meiltä jää hirveä määrä liisteriäkin yli, mutta ei kai se pahaksi mene ihan heti vaikka käyttövalmista liisteriä onkin. Ehkä joku tuttu tarvitsee liisteriä tänä vuonna... Valkoista tapettia jäi sopivasti yksi ihan koskematon rulla, eli palautettiin se. Olisi kyllä ärsyttänyt, jos viimeisestä rullasta olisi tarvittu joku pieni pala vaan ja sitten sellainen melkein täysi rulla olisi jäänyt nurkkiin pyörimään.

Nyt olisi sitten vielä vähän listojen maalailua, siivoamista ja muita pikkujuttuja. Seuraavalla viikolla olisi ehkä mahikset saada keittiöön ja eteiseen muovimatot laitettua. Siihen asti saa siis ottaa vähän rennommin ja vaikka pyöritellä päässä erilaisia sisustusideoita.

Liisteri oli pinkkiä, mutta
kuivui toki värittömäksi! :D

Sitten olisi tosiaan keittiön kaappien laitto + laatoitus. Laattojen kanssa kävi niin jännästi, että huomattiin osan olevan mattaa ja osan kiiltäviä, mutta muuten tasan samanlaisia, valkoisia siis. Laskettiin ja aikalailla puolet oli mattaa ja puolet kiiltävää. Ihan jopa 7,50e näistä kaikista laatoista maksettiin, joten ei olisi tullut konkurssia, vaikka olisivat jääneet käyttämättä. Ja kyllä, luitte oikein, seitsemän ja puoli euroa keittiön laatoista ja se on ihan totta.
          Ajateltiin kuitenkin laatoittaa noilla, tulee kiva efekti kun on mattaa ja kiiltävää. Laatat itsessään tulevat vaakasuuntaisesti (ovat 10x20cm kokoisia), mutta sitä ei ole vielä päätetty, kumpaan suuntaan matta ja kiiltävä raidoittuvat. Minä kannatan pystyraitoja. Saa vaan olla aika tarkkana laatoittaessa, että tulee tosiaan matat ja kiiltävät oikeisiin kohtiin, kun ei niistä kuitenkaan ihan ensimmäisellä vilkaisulla huomaa kumpi on kumpaa.

Eilen tosiaan kävin kämpällä vähän siivoilemassa tapetoinnista jääneitä sotkuja ja veistelin pistorasioiden kohdilta tapetit pois. Lopputulos näytti oikein kivalta! Siis tapetti, ei ne kolot! Kävin myös kellarissa hakemassa värjäyskattilan ja toin meidän hienot verhotangot ylös, koska ne voisi jo periaatteessa asentaa paikalleen. Toinen on ihan vaan valkoinen ja toinen musta hopeanvärisillä päillä. Laitan joskus kuvaa, mutta siis se musta tanko on oikeasti tosi magee ja laadukkaan oloinen. En ole vielä päättänyt kumpi tulee keittiöön ja kumpi olohuoneeseen.

Keittiön valmiit seinät ja valmis patteri!

Tosiaan, jotain remontoinnin hinnoista...
Keittiön laatat oli sen 7,50 yhteensä ja verhotangot maksoivat tarjouksessa 10e/kpl (alkup. hinnat musta 49e ja valkoinen 29e). Kun ei ole kiirettä ja kyttää tarjouksia, saa paljon juttuja tosi halvalla. Myös keittiön hana, muovimatot ja laminaatit on ostettu tarjouksista. Samoin meidän IKEAn Micke-työpöydät saatiin tarjouksesta monta kymppiä halvemmalla. Osa pohjamaaleista ja muista materiaaleista on ollut muilta jääneitä jämiä. Kannattaa siis kysellä  tutuilta, joilla voisi ylimääräistä materiaalia olla!

Käytettynäkin voi ostaa, etenkin kalusteita. Monet purkavat esimerkiksi vain muutaman vuoden ikäisiä keittiöitä ja antavat kaapit jopa ilmaiseksi. Meillä tämä ei tietenkään ollut mahdollisuus, koska meillä on niin kummallisen mallinen ja pieni keittiö, että oli pakko ottaa muutama mittatilauskaappi. Sen sijaan meille hankittiin käytetty Polarian peilikaappi vessaan, kun edellinen on tosi pieni ja mies onnistui rikkomaan sen valon "suojuksen"... Olisi siihen varmaan saanut uuden hankittua mutta saatiin tosiaan käytetty ja kiva peilikaappi edullisesti. Siihenkin täytyi ostaa uusi suojus lampun päälle, koska edellinen oli pahasti kellastunut, mutta se ei maksanut kuin muutaman hassun euron ja uusi kaappi on paljon parempi. Lisäksi eteisen kaappi, naulakko ja kenkähylly on ostettu käytettyinä. Kirjahyllyt saamme vanhemmiltani, joilla ei ole niille enää käyttöä.

Käytettynä ostettu peilikaappi, johon
on uusi lampun "kuori" hankittuna.

Eli kun ei ole mitään kiirettä saada asia X, sen voi saada hyvinkin paljon halvemmalla. Pidä silmät auki, kiertele kaupoissa, selaile mainoksia, tilaa sähköpostiin uutiskirjeitä kiinnostavilta kaupoilta. Laatat tosiaan ostettiin, kun oltiin muilla asioilla K-Raudassa. Myivät jämiä pois halvalla ja sattui sitten löytyvään sopivia laattoja sopiva määrä. Ei oltu tosiaan suunniteltu tarkasti millainen laatoitus tulee, joten ei etsitty mitään tiettyä, vaan oltiin kaikelle avoimia. Sillä pääsee pitkälle, eikä se tarkoita, että asunnosta tulisi sekava tilkkutäkki.

Remontointi ei missään nimessä ole ilmaista tai edes halpaa, mutta joissain asioissa voi säästää. Ei me olla tätä meidän remonttia sillä ajatuksella tehty, että mahdollisimman halvalla pitää päästä keinolla millä hyvänsä, mutta on silti ihan mukavaa joistain asioista säästää, kun sopivia tarjouksia ilmenee. Joskus käy hyvä tuuri ja tulee just eikä melkein sopiva tarjous eteen, joskus taas joutuu sanomaan ei, kun esimerkiksi tarjouksessa olevat tapetit eivät ollenkaan istu omiin suunnitelmiin ja mieltymyksiin.

Kuva keittiön hanan paketista

Ja jos haluaa päästä halvalla, kannattaa mahdollisimman paljon tehdä itse, jos vain osaa ja jos ei osaa, niin voi suostutella jonkun osaavamman auttamaan. Tietysti jos ei ole aikaa ja ei osaa ja ei halua ja on liikaa rahaa, voi palkata jonkun yrityksen tekemään kaiken. Minä olen sellainen, että haluan tehdä itse, nähdä omien kätteni jäljen ja erityisesti tahdon tietää, että asiat on tehty hyvin, tarkasti ja oikein. Haluan että laatat ovat suorassa jne.


No mutta, ei tässä muuta. Kohta lähden tästä kaupungille pyörimään ja ehkä löydän jotain sisustusideoita! Tiimarissa ainakin on kaikki kehykset kanta-asiakkaille 5e/3kpl... Voisinkin muuten tehdä jonkun sisustusaiheisen postauksen näin etukäteen, keräisin siihen ideoita ja suunnitelmia. Voisin myös jatkaa kalusteiden järjestyksen suunnittelemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muista jättää kommentti! :)

Kaikki voivat kommentoida, mutta kommentit näkyvät vasta, kun olen ne itse käynyt hyväksymässä.