perjantai 2. marraskuuta 2012

Pussukoita 2

Eräänä päivänä tässä muutama viikko sitten ompelin pussukoita ihan itselleni (taas). Niitä valmistui neljä kappaletta, kahta olin tosin jo vähän aiemmin aloittanut. Kankaat IKEAsta, lukuun ottamatta ekaa pussukkaa, johon oli kankaat omissa varastoissa.

pussukka 1


Ensimmäisenä valmistui pussukka, jonka kankaaseen painoin kuvan jo 1,5 vuotta sitten, kun olin eräässä paitapainossa työharjoittelussa. Kuvassa on siis kameleontti ja lisäksi tekstinä nimimerkkini. Tumma vihreä ei tosiaan hirveästi erotu tummansinisestä, mutta sille nyt ei voi enää mitään. Vetoketjuksi tosiaan valitsin vaaleansinisen ja vuori on vähän vetoketjua tummempaa lakanakangasta. Pussukka 1 on noin 21 cm korkea ja yläosastaan noin 19cm leveä. Pohjan leveys 8,5cm.

Lopputulos on aika lötkö, mutta toimii varmaan sukkaprojektipussukkana, ainakaan neulemiiteissä ei tulisi hirveitä epäselvyyksiä siitä, kuka mä olen... Jos sellaisiin siis joskus vihdoin uskaltautuisin :)

pussukka 2

Seuraavana valmiiksi tuli päivän ainoa erilainen pussukka, kaikki muut on tehty tällä ohjeella ja tämä yksi taas tällä. Kumpikaan ohjeista ei ole loppujen lopuksi mutkikas.

Ommellessa kangas liikkui vähän kaikista nuppineuloista huolimatta ja kuvio ei kohdistunut ihan niin hyvin kuin olisi voinut, muttei se kyllä ole suuri ongelma. Ihan kiva pussukka, vuorikankaana sama luonnonvalkoinen puuvillakangas jota olen aiemminkin käyttänyt pussukoiden vuorena ja onnistui kivasti ja niin edelleen, mutta en kyllä vielä tiedä, mitä käyttöä tällaiselle pussukalle olisi. Leveyttä pussukalla nro 2 on noin 19cm ja korkeutta noin 15cm.

pussukka 3
kera kynnenvahvistajan ja päällyslakan


Kolmantena valmistui pussukka, johon käytin Ikean valkoista ohutta kangasta, jossa on mustalla painettua tekstiä (numeroita englanniksi), vuorena jälleen sitä luonnonvalkoista puuvillakangasta. Kyseiseen pussukkaan valitsin ainoan punaisen vetoketjun varastoistani (jotka alkavat pelottavasti loppua!), jottei pussukasta tulisi ihan väritön. Lopputulos näyttää mielestäni kivalta. Tämäkin pussukka on tosin aika löpsö, koska kankaat olivat ohuita, mutta tuskin se haittaa käyttöä.

Pussukka on jo päässyt käyttöön kynsitarvikkeideni säilömispaikkana. Kyllä, ne kaikki mahtuvat tähän pussukkaan, luitte oikein. Kolmospussukalla leveyttä yläosasta n. 20cm, korkeutta n. 15cm ja pohjan leveys 7,5cm.

pussukka 4
Viimeisenä muttei vähäisimpänä valmistui pussukka samasta kankaasta kuin lempiprojektipussukkani, eli Ikean raitakankaasta. Tähän pussukkaan kokeilin aiempia leveämpää pohjaa, mutta vähän kapeampi pohja näyttää kyllä kieltämättä paremmalta. Ihan kiva tästäkin tuli ja paksummasta kankaasta johtuen vähän ryhdikkäämpi kuin muut pussukat. Vuori on jälleen kerran sitä samaa puuvillaa. Nelonen on noin 15cm korkea ja yläosastaan 19 cm leveä. Pohjalla on leveyttä 10cm, mikä näyttää olevan vähän liikaa tämän kokoiselle pussukalle.


Seuraavaksi suunnitelmissa on kankainen "kirja" puikkojen säilyttämiseen ja varmaan samantapainen niin normipuikoille, sukkapuikoille kuin virkkuukoukuillekin. Pyöröpuikoille täytyy sitten keksiä jotain muuta... Kyseisten viritelmien tekoon voi kuitenkin mennä aikaa, nyt täytyisi kiirehtiä kasa joululahjoja valmiiksi ja myös isänpäivälahja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muista jättää kommentti! :)

Kaikki voivat kommentoida, mutta kommentit näkyvät vasta, kun olen ne itse käynyt hyväksymässä.