torstai 1. marraskuuta 2012

Lahjatoiveita


Mulla on jo pidemmän aikaa ollut tapana hauskuuttaa (ja auttaa) ihmisiä laatimalla lahjatoivelistoja, koska olen jokseenkin hankala lahjottava tai ainakin luulisin niin. Mulle kun ei oikein kelpaa vaatteet ja mulla on jo niin paljon kaikkea ja olen ihan saamarin nirso joissain asioissa. Ja tämän lisäksi mä joskus tarvitsen jotain tosi kummallisia asioita, joita ihmisille ei tulisi mieleen ilman tällaista listaa.

Tässä on nyt sekalaisesti vähän kaikkia juttuja, niin joululahjoiksi kuin tupareihinkin ja muihin. Tupareita saadaan kyllä vielä odottaa, kämpässä on seinät auki (sähköhommia), ovet puuttuu, keittiö puuttuu, kaikki pinnat puuttuu... Ja keittiön patteri on nakuna, ilman maaleja.

Älkääkä nyt ottako niin kauhean vakavasti ja muistakaa, että toive ei ole sama asia kuin vaatimus. Muista lukea myös loppuhuomautukset tarkkaan, siellä on kaiken muun lisäksi myös vinkkiä miehen lahjoihin. :)

Suuntaa-antavat merkinnät:
= erinomainen joululahjaksi
= sopisi tupareihin


Ajattelin ensin toivoa päiväpeittoa, mutta hyvän tarjouksen tullen pistinkin sen itse tilaukseen. Päiväpeitto on siis pois listalta, MUTTA onneksi sisustuksen miettiminen toi mieleen muutaman toiveen lisää...


Seinälamppu (kuvassa)  
(kodin1, Belind Susa, linkki)
Olen moneen kertaan käynyt kodinykkösessä ihailemassa tätä seinälamppua, sillä haluaisin sellaisen sitten uudessa kodissamme sängyn yläpuolelle. Meillä on nytkin siinä lamppu siinä kohdassa ja se on tosi kätevä, mutta se lamppu on tajuttoman ruma, joten se ei lähde mukaamme uuteen asuntoon.

    - Halutessaan pakettiin voi sisällyttää myös E27-kantaisen energiansäästölampun, joka sopii ko. lamppuun :)


"Savea" 
(= Universal Stone, linkki)
Tuttu, hyväksi todettu tuote, jota kotona tarvitaan. Tällä on tosi hyvä puhdistaa esimerkiksi vessan allas ja kaikki pinttyneet jutut lähtee yleensä tällä hyvin. Tämä on ihan oikeasti älyttömän hyvää, myrkytöntä, ei haise pahalle ja kaikkea! Eli jos ostat meille, osta itsellesikin samalla. :)

    - Saatavilla ainakin Prismoista ja Motonetistä.


Trikookudetta  
Haluan virkata maton. Ison, pyöreän ja valkoisen. Iso virkkuukoukku mulla onkin jo, vain materiaalit puuttuu, kun en koskaan itse raaski ostaa! Valkoista tarvitsisin vähintään 4 kiloa, mieluiten 5 ja vessaan voisin tehdä pienemmän, sinne sopisi varmaan paremmin sininen(vaalea, harmahtava tai tumma) tai oranssi tai beige ja 2 kiloa olisi sopiva määrä. Ja jos materiaalia jää yli, siitä saa virkattua vaikka koreja tai muuta pientä kivaa. Kaikki materiaali tosiaan täytyisi ostaa kerralla, kun muuten ei ole takeita, että saa samaa värjäyserää/sävyä ja värisävyn muutos näyttää tyhmältä valmiissa matossa. Jos haluat ostaa vain yhden vyyhdin (nämä myydään yleensä 0,5-1 kilon satseina), osta valkoista, niin saan siitä kivan korin esimerkiksi keskeneräisille käsitöilleni. :)

    - Saatavilla esim. Lielahden Lankamaailmasta ja monesta muusta isommasta lanka- tai käsityöliikkeestä.


Pyyhkeitä  
Meillä on vielä pieni vajaus pyyhkeissä. Vessaan ehkä tarvittaisiin ainakin kaksi paria käsipyyhkeitä niin, että olisi samanlainen käsipyyhe ja vieraspyyhe. Sininen, oranssi, valkoinen ja beige toiminee siellä. Niitä pieniä pyyhkeitä (naaman pesuun yms) me ei käytetä, eikä sellaisille olisi edes naulakkotilaa vessassa. Sitten keittiöön muutama PIENI käsipyyhe ja sitten muutama astiapyyhe. Keittiössä tykkäisin raikkaista väreistä (lime, turkoosi, oranssi, punainen ja tietenkin valkoinen sopii myös).


Kankaanpainovälineitä 
Mä haluaisin painaa kankaille kuvioita! Olen joskus pienempänä käsityökoulussa toki sitä kokeillut, mutta olisi kiva vihdoin tehdä jotain oikeasti nättiä. Koska haluaisin kokeilla eräässä toisessa käsityöblogissa ollutta ideaa tarvitsisin vähän hassuja työvälineitä värien lisäksi... Linkit on malliksi, että näette millaisesta tuotteesta on kyse, näitä saa varmasti muualtakin! :) Ja siis pelkillä väreilläkin saa sabluunan kanssa painettua kuvioita, että siinä mielessä linojutut ei oo niin pakollisia.

- Linolevyä (linkki, huom. mieluiten pehmeää tekolinoa)
- Linotela (linkki, uskoisin että 10cm leveä olisi hyvän kokoinen)
- Linoteräsetti (linkki)
- ja sitten niitä kankaanpainovärejä tietysti
- myös lankojen värjäämiseen sopivat värit kelpaavat, sitäkin olisi kiva kokeilla! Jacquard-happovärit on kuulemma hyviä, mutta muutkin käy vallan mainiosti. (14g värijauhetta riittää 6-10kg määrälle lankaa!)

    - Tampereella kankaanpainovälineitä ja -värejä myy ainakin Harraste (Tuomiokirkonkatu 21)Pieni vedenkeitin ♥ 
Aika lailla kaikki muut kodinkoneet meillä alkaa ollakkin, mutta vedenkeitin, jota kuitenkin viikoittain käytetään, puuttuu edelleen. Sen pitäisi olla sellainen kohtuu pieni ja sievä, että se sopisi meidän minikokoiseen keittiöön. Ja mielellään "väritön" eli valkoinen, metallinen tai musta.


Ilmankostutin ♥ 
Joo, meitä on yks allergikko ja yks joka muuten vaan kärsii kuivasta ilmasta. Meidän tulevassa kodissa tulee olemaan kyllä tosi kuiva ilma ilman ilmankostutinta, sen huomaa jo remontointivaiheessa. Asunnon edellisellä omistajalla oli ollut sellaisia patteriin kiinnitettäviä vanhoja systeemejä (märkä pyyhe + patteri = haihtuvaa kosteutta?), joiden turvallisuudesta ja toimivuudesta ei kyllä ole minkäänlaisia takeita. Asunnon koko on alle 30 neliöä, joten meille sopiva laite ei ole mikään satojen eurojen hankinta.

Siskon huivin lanka, DROPS Big Merino

Lankaa 
Mulla on paljon lankaa, mutta jos kuitenkin haluat ostaa mulle lankaa, niin pidä mielessä nämä kolme materiaalia: merinovilla, alpakka, puuvilla ja bambu. Niitä mä neulon mieluiten. Myös hamppua sisältävät langat kiinnostaa. Kuten jo aiemmin kerrottu, haluaisin kokeilla värjäystä, joten valkoiset langat on ihan ok valinta, koska ne on nättejä sellasenaan ja ne myös värjäytyy kivasti. Myös herkullinen turkoosi on ihana väri, oikeaa sävyä on vain vaikea löytää... Puuvilla-bambu -sekoitteissa kirkkaat ja iloiset värit limenvihreästä oranssiin ovat kivoja, koska niistä syntyy kivoja pikku sisustusjuttuja. Mutta jos et ole varma, ota valkoista. Ja vältä tekokuituja - esimerkiksi sukkalangassa niitä on pakko olla, mutta 100% tekokuituiset mössöt voi jättää kaupan hyllylle. Puuvilla/bambu/hamppu -langoissa pienet 50g kerät on ihan tarpeeksi, merinovillasta tai alpakasta tai muusta vastaavasta taas ei saa oikein mitään, ellei sitä ole vähintään 100g. Ainiin ja tykkään paljetteja sisältävistä langoista myös.

Puikkoja tai muita neuletarvikkeita mulla alkaa olla jo omiksi tarpeiksi, mutta langankerijän voisin tahtoa (se siis kerii langan kerälle, jos se on esim. ostettu vyyhtinä tai vyyhditetty värjäystä varten - vyyhdillä olevaa lankaa ei voi neuloa, vaan se pitää keriä kerälle ensin). Ja muistakaa ne langan värjäykseen käyvät värit, joista mainitsin jo aiemmin! Yhdelläkin värisävyllä pääsee jo alkuun! :)


Kirjoja 
Mulla on kyllä kirjoja joo, mutta aina voi haluta muutaman lisää... Käsityöaiheilla mennään:

- Varpaista varteen - neulo 2 sukkaa kerralla (neulominen)
- Sukkia. Rakkaudella. (neulominen)
- Kaikki lähti lapasesta (neulominen)
- 201 ideaa pieniin ja suuriin virkkaustöihin (virkkaaminen)
- Luonnonvärjäys (langan värjäys)
- Värjäämme luonnonväreillä (langan värjäys)
- The Principles of Knitting: Methods and Techniques of Hand Knitting (neulomistekniikat)
- Laukkuhullun ompelukirja (ompelu)
- Ompele suit sait sukkelaan (ompelu)
- Enemmän irti ompelukoneesta (ompelu)

Joo, taidan nyt jättää listaamisen tähän. Nuo vaikuttivat kiinnostavilta, mutta lisää löytyisi vaikka millä mitalla, joten käyttäkää omaa arviointikykyänne kirjojen hankinnassa, jos mikään listan kirjoista ei nappaa. Nykyään mä en oikein jaksa innostua tarinoista, joten romaanit jää hyllyyn pölyttymään (sitäpaitsi niitä saa kirjastosta lainaan, kun en kuitenkaan lue yhtä kirjaa kuin kerran!).


Kankaita 
Ompelu on kivaa, mutta mulla on tosi huono valikoima kuviollisia kankaita. Puuvillaiset (joustamattomat!) kankaat kivoissa väreissä ja kuvioissa (lapsellisissakin), olisivat kivoja. Myös ihan tilkkukokoiset on jees, koska niistä saa yksivärisiin kankaisiin piristettä ja isompienkaan palojen ei tarvitse olla välttämättä 50cm pidempiä paloja, jotta niille löytyy käyttöä. Palloja, raitaa, kukkia, pöllöjä, muffinsseja - nyt saa hullutella!
IKEA-kankaitani
Myös lahjakortit kangasliikkeisiin on ok (myös useisiin kivoihin nettikauppoihin saa lahjakortteja, niistä löytyy usein kivoimmat kankaat) ja kaikki ihanat kankaisiin ommeltavat merkit, siis ne sellaiset kuvat, kyllä te tiedätte. Ja hauskat, erikoiset napit ja hienot helmet (suuret ja miel. suurireikäiset) ja... ja... Enkä pistä kierrätysmateriaaleja (=käytettyjä juttuja, jotka vois mun käsissä saada uuden elämän) ollenkaan pahakseni, koska sehän on fiksua ja ekologista! :)


Sykemittari 
Mä haluan liikkua enemmän, uskokaa tai älkää. Sykemittari olis hieno, kannustais liikkumaan ja ehkä jopa ohjais liikkumaan oikein, jotta pääsis siihen tavoitteeseen, mihin haluaa. Mun unelmasykemittari tallentais kuljetun reitin ja kaiken muunkin, jotta niitä vois myöhemmin tutkia ja vaikka siirtää tietokoneelle. Se myös kertois, mihin suuntaan liikkumista pitäis muuttaa, että rasva palais parhaiten. Se olis jotenkin sellanen, että sillä vois seurata omaa kehitystä.
Niissä on nykyään kaikenlaisia ominaisuuksia, joista on enempi tai vähempi hyötyä ja tässä asiassa mä olen just niin kauhee, et mulle ei kyllä ihan mikään karvalakkimalli riittäis. Ainoo vaan, että kaikki hienot on niin kalliita... Mutta ei hullumpi idea sekään, että lahjakortilla sais maksettua osan.

Toki jotkut 2-4 kilon käsipainot tai muut vastaavat pienet jutut vois kans olla ihan hyviä, kun en kuitenkaan varmaan ala kuntosalilla käymään, ne on Tampereella niin hullun hintasia ja kävisin kuitenkin liian harvoin hintoihin nähden... Lenkkeilyä ja kotijumppailua siis! Jumppamatto mulla on jo, eli ei semmosta kuitenkaan, vaikka muuten se oliskin hyvä lahjaidea. Oliskohan kotona (=vähillä välineillä) tehtävistä jumppaliikkeistä jotain näppärää kirjaa? Semmonen vois kans olla hyvä!


Arkkumainen rahi tms. 
Mä haluan meille jonkun rahin tai vastaavan, jonka sisään voin piilottaa esimerkiksi kerätolkulla lankaa piiloon miehen ja vieraiden katseilta... Hihhih. Sellainen vanhanaikainen arkku olisi upea, mutten ole varma miten sellainen mahtuisi meille (ja mä haluaisin kuitenkin vähän "entisöidä" sitä, jolloin se ehkä menettäis jonkun mielestä arvoaan tms), joten valkoinen tai ruskea tai muu hillitty (tai helposti itse päällystettävissä oleva) tavaroita sisäänsä kätkevä rahi/penkkimäinen systeemi voisi olla parempi ratkaisu tässä vaiheessa. Jos se kestää istumista, se on ihan valtavan kiva juttu, koska meillä tuskin tulee olemaan liikaa istumatilaa, kun tulee vieraita...


Loppuhuomautuksia

Vaatteet:
Kuten jo aiemminkin olen aina sanonut, ostan mieluiten vaatteeni itse, koska olen tajuttoman nirso, vaikka nykyään tykkään väreistäkin. Jos et siis melko varmasti tiedä, että tykkäisin ostamastasi vaatteesta ja se sopisi minulle, älä osta sitä minulle. Niin ja mulla on vaatteita kyllä ihan omiksi tarpeiksi, enempää ei mahtuisi kaappiin.

Meikit:
Mä en meikkaa, enkä myöskään käytä hajuvesiä. Sitruunan tuoksuista hajuvettä haluaisin, mutten ole enää löytänyt sitä mistään. Kynsijutut kiinnostaa, mutta kasvattelen vasta kynsiä, joten antaa niidenkin olla vielä - ehkä sitten ensi vuonna. (näitä ei tosin ole aiemminkaan mulle annettu, kyllä ihmiset mua sen verran näkyy tuntevan)

Korut:
Hopeaa tai hopean näköistä. En ole tietääkseni allerginen, mutta en vain käytä muun värisiä. Mulla tosin on kaulassa mieheltä saatu ihana sydänkoru ja korvissa siihen sopivat peruskorvikset, joita pidän koko ajan, enkä koe, että tarvitsisin vaihtelua.

Sisustus:
Meillä mennään aikalailla linjalla valkoinen, koska siihen on hyvä yhdistellä juttuja. Olkkari-makkarissa meillä tulee ehkä olemaan lisäväreinä ruskean lisäksi raikas vihreä ja/tai turkoosi, keittiössä mustavalkoisuuteen haluaisin lisätä vaihdeltavissa olevia väripilkkuja (yksi tai kaksi väriä kerrallaan käytössä siis) esimerkiksi turkoosia, limeä, oranssia ja punaista, esimerkiksi kukkaruukuilla, tableteilla ja muilla pikku esineillä se onnistuisi hyvin. Ole kuitenkin tarkkana, ettet luiskahda alla olevaan "turha pikkukrääsä" -osioon. Astioita ja muita meillä alkaa olla omiksi tarpeiksi.

Lahjakortit:
Lahjakortit on toki ihan kivoja, mutta jotkut meinaavat jäädä käyttämättä. Jos lahjakortilla kuitenkin voi ostaa vaikka jotain yllä olevista toivomuksista, niin mikä ettei! Silloin ei taida olla suurta vaaraa, että unohtuisi käyttää. Rahaa mä nyt en enää jaksa vinkua, kun nykyään tuntuu, että oikeasti mielummin haluaisin tämän toivelistan juttuja kuin rahaa, jolla voisin ostaa samoja asioita. Ei se silti väärin oo, en mä sitä sano.

Turha pikkukrääsä:
Ei kiitos. Mä hukun kaikkeen pieneen muka-tarpeelliseen jo nyt, kun en osaa hankkiutua niistä eroon.

Herkut:
Suklaa on hyvää, varsinkin valkosuklaa ja pähkinät. Toffifee ja ne sellaset neliskanttiset enkelikarkit on kans lemppareita. Mutta kun mä lihon ja joka ikinen suklaan pala jää tohon vyötärölle hyllymään. Niin että kohtuudella herkkuja, okei?

Muuta:
Lapsiin liittyviä juttuja mulle/meille on turha tyrkyttää. Tuskin tulee monellekkaan yllärinä, mutta me ei todellakaan olla lapsi-ihmisiä, meille EI tule jälkikasvua vaikka jonkun mielestä se olisi kauheaa ja hirveää ja outoa. Älkääkä sanoko, että mieli muuttuu, koska ihan niin paljoa se ei todellakaan muutu. Näillä näkymin meille ei ole tulossa myöskään lemmikeitä. Ja me ei edelleenkään juoda alkoholia.

Mies:
Joku kuitenkin haluaa sitäkin lahjoa vähän, joten tässä jotain pikkuvinkkejä: Se tykkää normisuklaasta, on kuitenkin hiukan allerginen pähkinöille (pieni määrä ei haittaa). Se tykkää pelata (PC & PS3, ei urheilu- tai rallipelejä) ja katsoa elokuvia (kauhu & animaatio, meille käy myös blu-ray). Se ei lue kirjoja, paitsi Blacksad-sarjista, josta siltä puuttuu vielä kirja nimeltä Hiljainen helvetti. Ja tietysti jotkut mun listassa olleet jutut voi toki laittaa meille yhteisinä lahjoina, esim. pyyhkeet ja vedenkeitin ja sellaset. :)


Ja loppuun voisin vielä sanoa, että hei, älkää ottako mun toiveista paineita ja käyttäkää omaa päätänne ja nämä on vain toivomuksia, ei vaatimuksia. Ajatushan on tärkein, oikeasti ja joulussa on paljon muutakin ihanaa kuin lahjat! En malta odottaa että pääsen kokeilemaan uusia piparimuottejani ja tekemään joulutorttuja! Ja ennemmin yksi toivottu juttu kuin monta turhaa. ;)


Viime jouluisia torttusia, nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muista jättää kommentti! :)

Kaikki voivat kommentoida, mutta kommentit näkyvät vasta, kun olen ne itse käynyt hyväksymässä.