maanantai 26. marraskuuta 2012

Käsityöt valloillaan!

1,5 joululahjaa valmiina. Huhhuh!

Ja nämä mitä nyt teen, on vielä aika pienitöisiä juttuja, isommat joululahjaprojektit on vasta edessä päin. Jos ylipäätään ehdin niitä tekemään. Ja näiden lisäksi päänvaivaa aiheuttaa miehen lahja, koska sille on vaikea keksiä mitään. Pari pientä osasta sen lahjomiseen on jo mietittynä, mutta jotain pitäisi vielä siihen lisäksi keksiä ja sitten vielä hankkia ne kaikki.

Keskeneräisiä neuleprojekteja mulla on tällä hetkellä 6 ja niistä 2 on ns. aktiivista. Näiden lisäksi on 3 purkutuomion saanutta keskeneräistä juttua, kun vaan saisi aikaiseksi...

Joululahjojen lisäksi mulla on tässä omia projekteja, joista voin toki puhua ihan suoraan.

Pipo 1:
Neon Ski Bonnet -ohjeella korvaläpällinen pipo tummanharmaasta Palino -merinovillasta. Aloitin sitä lauantaina (24.11.) ja rupesin heti vähän sooloilemaan. Kiva siitä varmaan kuitenkin tulee. Tarkoitus oli tehdä kevyt lenkkeilypipo, mutta ei tästä kyllä varmaan ihan sellaista tule... Liian hieno ja liian paksu - todennäköisesti. Tulen varmasti silti tykkäämään tästä, jos lopputulos on onnistunut :)

Vetovaljaat:
Päätin tehdä Lotalle vetovaljaat ihan itse. Kyllä, olen hullu. Se on niin hassun rakenteinen koira, että en tiedä, miten kauppojen mallit sille sopisivat. Lisäksi voin leikkiä, että se tulee kauheankin halvaksi tällä tavalla, vaikka materiaaleihin meni jo suurinpiirtein sama summa kuin mikä lukee halvimpien vetovaljaiden hintalapussa. Ainoa vaan, että materiaaleja on toki enemmän kuin vain tähän yhteen työhön.
          Sain myös vanhaa lakanakangasta, joka oli päätymässä räteiksi. Siitä on hyvä ommella testikappaletta, jonka mukaan sitten voi lähteä toteuttamaan virallista versiota (siis koskien muitakin töitä kuin tätä). Turvanauhaa on vähän vaikea kiinnitellä hakaneuloilla, että voi kokeilla valjaiden istuvuutta. Sitten tarvitsen enää joustavan vetoremmin, potkukelkan ja pirusti lunta (ja sen pipon).

Suunnitelmakuva vetovaljaista
(oikean alareunan kuvat lainattu netistä)


Seuraavaksi suunnitelmissa...

Neulottavaa mulle itelleni:
- ohut lenkkeilypipo korvaläpillä
- onteloneulepipo omalla kuviolla ja korvaläpillä myös
- wurm -pipo
- onteloneulelapaset (kesken)
- parit muut lapaset
- muutama huivi

Neulottavaa miehelle:
- wurm -pipo
- DNA -huivi
- lapaset

Ommeltavaa:
- lenkkeilysäärystimet (vettä hylkivä kangas ja heijastimet)
- neulepussukoita
- pikkupussukoita
- koirankakkapusseille kotelo
- parin paidan muokkausta

Muuta:
- joulukortit

Kiireellisimmät punaisella! Että ei multa kyllä tekeminen lopu, vaikka tekisin vaan itelle juttuja. Sit vielä tähän päälle lahjat!


Ja käsityöt on harrastus (ja pysyy harrastuksena!), joten minkäänlaista varsinaista hyötyä näistä ei ole tarkoitus saada, hyvän mielen lisäksi. Tietysti se on hyödyllistä, kun koira saa purkaa energiaa ja mun korvat ei jäädy ja niin edelleen. Mutta kaikki ei silti tajua.
          Rahaakin menee, mutta niin harrastuksiin yleensä menee! Ja käsityöt on vieläpä aika halpaa puuhaa verrattuna esimerkiksi ratsastukseen tai jääkiekkoon. Muutama kalliimpi kone, joskus pienempiä tarvikkeita ja sitten tietysti materiaaleja silloin tällöin, siinä se. (sitäpaitsi ainakin kangasta saa käytettynä helposti, maksaa joko tosi vähän tai ei mitään)

Tästä harrastuksesta jää sentään käteenkin jotain, nimittäin se valmis työ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muista jättää kommentti! :)

Kaikki voivat kommentoida, mutta kommentit näkyvät vasta, kun olen ne itse käynyt hyväksymässä.