keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Suomi kallis, ebay halpa

Mulla on nyt kolme tilausta tulossa ebayn kautta Kiinasta. Kaikki neulomisaiheisia. Aiemmin olen tilannut yhden kerran, mies pari kertaa enemmän. Kaikki on sujunut hyvin (ja ollut halpaa).

Eka tilaukseni sisälsi tosiaan pienen laatikollisen pehmoeläinten silmiä ja neniä (eng. safety eyes). Sekin tuli Kiinan suunnalta. Vielä en ole amigurumeita ehtinyt virkkaamaan, joten en ole vielä päässyt silmiä/neniä testaamaan. Vaikuttivat kuitenkin hyviltä. Kyseisiä materiaaleja ei siis oikein tahdo täältä Suomesta edes saada... En ainakaan pitkällisen etsinnän seurauksena löytänyt niitä sen enempää irl-kaupoista kuin nettikaupoistakaan. Kyseisestä tilauksesta on aikaa jo useita kuukausia.

Tässä eräänä päivänä edellisellä viikolla siskon huivia neuloessani tulin siihen tulokseen, että todella tarvitsen kerroslaskurin (eng. row counter), koska sekoilin aika paljon siinä, millä rivillä olen ohjeessa. No, Suomesta ne ovat 5 euron luokkaa (joissain tapauksessa niitä on 2kpl/pkk tuolla hinnalla, joskus vain 1). Ebaysta sain kaksi kappaletta hintaan 1,54e ja toimitus ilmainen. Ja ovat siis vähän eri kokoa.

Kerroslaskurit

Siitä muutaman päivän päästä totesin tarvitsevani lisää palmikkopuikkoja (eng. stitch holder cable needle tai jotain sellaista), koska omistamani kaksi palmikkopuikkoa ovat jossain paikassa x (=hukassa). Löydän ne varmaan jos etsin perusteellisesti, mutta en voinut vastustaa, kun kolmen eri kokoisen palmikkopuikon hinta oli ebayssa vaivaiset 2,39e (nämäkin Suomessa viidestä eurosta ylöspäin) ja jälleen ilman toimituskuluja.

Palmikkopuikkosettejä

Kerroslaskureita etsiessäni törmäsin jo siihen tosiasiaan, että Suomessa kohtuu hintavia bambupuikkoja sai ebaysta 18 paria sillä hinnalla, mitä täällä kotimaassa saa pulittaa yhdestä vaivaisesta parista. Ei vain juuri sillä hetkellä ollut tarvetta uusille puikoille, joten en sillä kertaa tilannut. Ja kyllä, valikoimaan kuuluivat niin normaalit neulepuikot, lyhyemmät versiot niistä, sukkapuikot ja pyöröpuikot, lisäksi oli myös virkkuukoukkuja ja koukkuamiskoukkuja (niitä en ole vielä kokeillut, koska en omista sellaisia).
         Sitten tuli aika ostaa muutama kerä lankaa joululahjoihin (niistä sen enempää mitään sanomatta) ja tuli tarve puikkokoolle, jota multa ei löydy (eikä äidiltä). Tiesin jo, mihin suunnata ja löysinkin haluamani helposti, samalta myyjältä kuin kerroslaskurini. 18 puikkoparin paketti lähti eilen illalla tilaukseen, hintaan 7,97e, jälleen ilman toimituskuluja. Sillä hinnalla saa tosiaan yhden parin bambupuikkoja täältä Suomesta, juuri ja juuri.

Nyt riittää sitten kokoja:

  • 2.0mm/2.25mm/2.5mm/2.75mm
  • 3.0mm/3.25mm/3.5mm/3.75mm
  • 4.0mm/4.5mm
  • 5.0mm/5.5mm
  • 6.0mm/6.5mm
  • 7mm/8mm/9mm/10.0mm

Iso kasa puikkoja

Tosiasiassa en varmaan uskalla noita alle kolmosen puikkoja kohti edes hengittää, etteivät katkea... Eikä mulla ole niin ohutta lankaakaan, että niillä (vielä) mitään tekisin, mutta ehkä vielä joskus. Kaiken kukkuraksi käteni ja ranteeni kiittävät, sillä mulla on jääkylmät kädet, joita metallipuikot jäädyttävät lisää ja sen lisäksi bambupuikoilla en neulo niin tiukkaa, mikä helpottaa ranteideni ongelmia. Paria kokoa mulla on nyt sitten tuplasti, siis ihan bambuisia nekin. Metallisia tulee varmaan tämän tilauksen jälkeen käytettyä... ei koskaan.

Jos ette usko, niin tässä ruudulta kaapattu kuvatus.

Nyt odotellaan sitten tosiaan tilausta, haetaan ohjeet joululahjuksia varten, neulotaan siskon huivia eteenpäin (5mm bambupuikoilla!) ja pitäisi muutama pussukkakin vielä ommella. Ja sitten vielä odotellaan ja odotellaan! Tulen tänne sitten kuvien kera päivittämään tilannetta, kun ostokset saapuvat.

Postauksen kuvat on napattu ebaysta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muista jättää kommentti! :)

Kaikki voivat kommentoida, mutta kommentit näkyvät vasta, kun olen ne itse käynyt hyväksymässä.