maanantai 1. lokakuuta 2012

Käsitöitä pitkästä aikaa

Mitä käsityöpuolelle kuuluu?

Käsityöpuolelle kuuluu tällä hetkellä isoäidinneliötä, sillä olen innolla virkannut sattumalta löytämääni 200 gramman sinistä Kotiväkeä suureksi isoäidinneliöksi. Kaveriksi sille ostin beigeä, josta tulee raitoja ja lopuksi reunaan jonkinlainen pitsireunus. Huivi siitä on tarkoitus tulla, jos koko riittää ja niin edelleen. En tosin tiedä kenen käyttöön tämä päätyy, ei mun ainakaan.

Kotiväki & kasaan taiteltu neliö

On ollut pitkä aika (ehkä alkukeväästä asti?) täysin taukoa kaikesta käsin tekemisestä, mutta syksyn tulo ja vanhan Kotiväki-kerän löytyminen nosti esiin innostuksen. Tätä ennen tein siskolle syntymäpäivälahjan ja siitä tässä nyt kuvia.

Ostin tosiaan Harrasteesta (tre) puisen rasian kullanvärisillä metalliosilla ja maalasin sen valkoiseksi. Koristelin sen ulkopuolelta maalaamalla ruusuja ja sisäpuolelle tein pehmoisen punaisen tyynyn. Lisäksi väsäsin valkoisesta kankaasta pienen pussukan.

Pussukan sisälle laitoin korvikset ja lisäksi rasiaan päätyi kolme ihanaa vaaleanpunaista ruusuntuoksuista kynttilää. Lahjan paketoin tietysti ruusukuvioisella paperilla ja korttikin oli ruusu - siis pahville piirretty suuri ruusun kukka ääriviivoja myöten leikattuna! Oli kyllä vallan ruusuinen paketti!Muut juhlijat ainakin kovasti ihastelivat ja kai lahjan saajakin tykkäsi.


Seuraavaksi työn alle pääsee siskon kauan odottama huivi. Toivottavasti langat saapuvat pian! Tein nimittäin päätöksen vaihtaa lanka ja sopivasti oli Drops-merinot tarjouksessa. Alaska olisi ehkä ollut hieman liian karhea ja kutittava kaulalle... En nimittäin halua, että vaivalla tekemäni huivi päätyy laatikon pohjalle jonkun tuollaisen asian takia! Alaskasta täytyy nyt sitten keksiä jotain muuta tai myydä eteenpäin. Niitä on 5 kerää eli 250g, saman verran kuin DROPS Big Merinoa on tulossa. Väri pysyy punaisena.

Orvoksi jääneet alaskat
Harkitsen vakavasti myös mallin vaihtamista pyöröillä neulottavasta tasona neulottavaan, joka yhdistetään lopussa päistään... Mutta kun nättejä malleja on niin kovin paljon!

Lankoja odotellessa teen isoäidinneliötä ja aloittelen huivia miehelle aivan ihanasta tummanharmaasta merinosta. Ja oi kyllä, minusta on tullut merinovillan suuri ystävä. Itsellekkin täytyisi joku huivi väsätä, luulisin että siihen löytyy jotain värikästä novitaa, ehkä jommasta kummasta alla olevasta.

7 veljestä raita & Nalle kukkaketo

Joululahjojakin täytyisi jo alkaa miettimään! Voi kauhea, jouluun on enää vähän aikaa... Tai no, miten sen nyt ottaa. Meikäläisen lahjantekovauhdilla tulee kyllä ongelmia. Tuskin saan neulottua montaakaan lahjaa, muille täytyy sitten keksiä jotain muuta.

Ompelupuolelle ei kuulu mitään. Tahtoisin kovasti ommella muutaman projektipussukan neuletöilleni, mutta sopivat kankaat loistavat poissaolollaan ja maksavat liikaa ja niin edelleen. Onneksi pääsen parin viikon päästä mummulle penkomaan kankaita ja muita (ja saan ompelukoneen), josko sieltä löytyisi valkoista lakanakangasta "vuoreksi" ja kuviollisia päällyskankaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muista jättää kommentti! :)

Kaikki voivat kommentoida, mutta kommentit näkyvät vasta, kun olen ne itse käynyt hyväksymässä.