keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Tulisko musta automaalari?

Hain just mol:in kautta TAKKin eli Tampereen aikuiskoulutuskeskuksen autoalan tutustumisjaksolle, joka kestää 6 viikkoa. Tällä hetkellä istun siis työkkärin "työnhaun startti" -jutussa ja selattiin täällä ko. sivua ja tuo autoalan tutustumisjakso hyppäsi silmille. Olin siitä aiemminkin kuullut ja kiinnostunut, mutta nyt tuli sitten sellainen fiilis, että tuonne mä haen.

Tutustumisen kohteena olevat ammatit:
* Ajoneuvoasentaja
* Työkoneasentaja
* Linja- ja kuorma-autoasentaja
* Automaalari
* Autokorinkorjaaja
* Pienkonekorjaaja

Musta vois ehkä tulla automaalari. Tai toki jotain muutakin, mutta ehkä maalihommat olis just mulle sopivaa hommaa. Ainakin oon tarkka ja huolellinen, mikä on auton maalaamisessa kyllä todella tärkeää. Ruiskulla oon maalannut ihan jopa kerran elämässäni, eikä se ihan kamalaa ollut.

Tosiaan, tää olis vasta tämmönen tutustumisjuttu, minkä jälkeen vois sitten hakea koulutukseen. Ja tosiaan ilmanen. Mikäs siinä, menen kattelemaan millasta hommaa noi ylläolevat olis ja katson sitten uudestaan. Toisaalta koulun penkillä istuminen ei hirveästi jaksa innostaa, mutta mutta...

Omaa harjoitusmateriaalia löytyy...
Arvatkaa huviksenne montako virhettä tän maalipinnassa on!

Tässä vielä koulutusnetti.fi:stä kopioitu pätkä:

Automaalauksen koulutusohjelma; Automaalari

Koulutusohjelma antaa valmiuksia suoriutua pintakäsittelyyn liittyvistä tehtävistä automaalaamoissa. Automaalarin työpaikkoina ovat autoliikkeet ja automaalaamot sekä pienet laaja-alaiset korjaamot.
          Automaalari tarvitsee töissään korikorjaukseen liittyviä taitoja. Hänen tarvitsee hallita erilaisten materiaalien pintakäsittely, perusmaalaus sekä auton korjausmaalaus. Hän tuntee auton yleisimmät alusta-, moottori- ja sähkölaiterakenteet ja osaa tehdä niiden yksinkertaiset huollot. Hän osaa irrottaa, merkitä ja kiinnittää korin osat ja tehdä esikäsittelytyöt, auton suojauksen, pohjustustyöt ja ruosteenpoiston. Hän tuntee automaalaamoissa käytettävät hiomakoneet, hiontatekniikat ja -materiaalit, kittauksen, pohja- ja ruosteenestomaalit sekä eristys-, hioma- ja täytemaalit. Hän tuntee pintamaalauksen työvaiheet, osaa sekoittaa ja sävyttää värit ja tehdä paikka- ja häivytysmaalaukset. Hän tuntee korin muovilaadut ja niihin sopivat esikäsittely-, puhdistus-, pohjustus- ja pintamaalausmateriaalit ja menetelmät. Hän ottaa työssään huomioon työturvallisuuden, taloudellisuuden, kuluttajansuojalain, korjausehdot ja asiakaspalvelun.

Että sellasta tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muista jättää kommentti! :)

Kaikki voivat kommentoida, mutta kommentit näkyvät vasta, kun olen ne itse käynyt hyväksymässä.