sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Operaatio ikkuna

"Olohuoneen" ikkuna eilen ennen maalausta

Eilen oli tosiaan taas remonttipäivä ja minä sitten teippasin ikkunat umpeen ja maalasin ikkunoiden reunat. Samanlainen ikkuna reunoineen löytyy siis myös keittiöstä. Ikkunoiden reunoistahan hiottiin maalia pois ja tasoitettiin ties millä kiteillä ja muilla, kun olivat lohkeilleet kivasti.
         Joskus jo aiemmin olin maalannut reunat harmaalla mattamaalilla, joka sitten vielä hiottiin kevyesti, että loputkin epätasaisuudet saataisi pois. Nyt maalasin sitten vesiohenteisella mattavalkoisella kahteen kertaan, sillä tuo maali oli nopeaa kuivumaan (purkin mukaan päälle maalattavissa 2h kuluttua).
         Kaapissa odottaa purkki kiiltävää valkoista, jolla vedetään siis lopulliset pinnat noihin ikkunan reunoihin. Toivon todella, että nuo maalit pysyvät paikallaan. Edelliset tosin saattoivat olla +50 vuotta vanhoja ja ilmeisesti remontointityyli on ollut "uutta vanhan huonon pinnan päälle", joten ei ihme jos maalit rapisivat pois.

Kuvassa näkyvät myös keittiön ovilistat, jotka pitäisi maalata pariin kertaan. Lisäksi yksi lista on jossain muualla kuin kuvassa, mutta niitä on siis nuo kaksi, joista toisesta sahataan se oven päälle tuleva osa ja lisäksi yksi kavennettu lista, koska toiselle puolelle ei mahdu kokonaista listaa.


Tässä mulle hieman tehtävälistaa ensi viikoksi:

  • ikkunoiden reunojen maalaus kiiltävällä
  • keittiön ovilistojen maalaus
  • keittiön patterin maalinpoisto
  • keittiön lattian reunoihin massat
  • vessan katon pesu


Pikuhiljaa alkaa tulla valmista. Seuraavaksi sähkärin pitäis tulla laittamaan sähköjä ja sitten voidaankin alkaa tapetoimaan ja maalaamaan keittiön seiniä. Sinne tulee siis tasoitetapetti seiniin ja maali päälle. Olohuoneessa ja eteisessä on myös tapetoitavaa ja maalattavaa. Seinien jälkeen laitetaan sitten muovimatot eteiseen ja keittiöön. Patterikin pitää maalata jossain välissä ennen lattioiden laittoa ja toivottavasti myös kaappien ja vessan ovet tulevat ruiskumaalattuina ja fiksun näköisinä takaisin piakkoin.

Odottelen innolla sitä vaihetta, kun remontti on valmis ja koko asunto täytyy kuurata lattiasta kattoon, että saadaan kaikki remonttipölyt pois. Totta puhuakseni sain kuuraamisesta tarpeekseni jo remontin alussa, kun kattoja ja seiniä pestiin hirveällä vimmalla, että saatiin tupakankäryt ja muut moskat irti. Pesun ja useiden maalikerrosten jälkeen tunkkainen tupakan haju on vaihtunut pölyisen remontin hajuun, joka toivottavasti aikanaan vaihtuu kotoiseen pullantuoksuun... hehheh.

Keittiön ja olohuoneen värimaailmat eivät vieläkään ole ihan selvillä, eteinen sen sijaan on jo selvillä hyvinkin tarkasti. Taidankin tästä siis siirtyä suunnittelemaan niitä värejä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muista jättää kommentti! :)

Kaikki voivat kommentoida, mutta kommentit näkyvät vasta, kun olen ne itse käynyt hyväksymässä.