keskiviikko 12. syyskuuta 2012

BARF - oikeaa ruokaa koiralle

Koska tämä blogi nyt on tällainen sekametelisoppa, kirjoitan tänne koirajuttujakin. Koittakaa kestää.


Yksi ehkä tärkeimmistä ja vahvimmista mielipiteistäni koirien kanssa on se, että niiden pitäisi syödä kunnon ruokaa, ei mitään nappuloita siis. Ja kyllä, pennusta asti, sanoivat kasvattajat ja muut harrastajat mitä vaan.

Jos itse joskus hankin ihan oman koiran, en aio syöttää sille yhtään ainoaa kupillista nappulaa. Oli se sitten rodultaan mikä vain (vaikka todennäköisesti se on belgi tai aussie), se kyllä voi syödä raakaa lihaa ja luita ja se takuulla voi paremmin siten.
Meillä oli tässä jokunen kuukausi takaperin mielenkiintoinen keskustelu mieheni (ei ole koiraihminen) kanssa aiheesta koiran ruokinta:

Minä: "Arvaappa muuten mistä johtuu, että ton Lotan korvat on kokoajan tulehtuneet."
Mies: "No?"
Minä: "Ruokinnasta. Nappuloista. Raakaruokinnalla ne ei varmana tulehtuis yhtään kertaa. Ja arvaappa miks sen henki haisee."
Mies: "Ööö... No?"
Minä: "Ruokinnan takia. Arvaappa miks sen karva on tosi huono."
Mies: "Onko sekin ruokinnasta?"
Minä: "Joo'o. Ja arvaappa, mistä johtuu, että sen maha on jatkuvasti sekaisin."
Mies: "No ruokinnasta taas."
Minä: "Niinpä."

Olen myös kovasti yrittänyt markkinoida raakaruokintaa Lotan ja Maisan omistajalle, eli anopille, mutta arvatenkaan se ei ole tuottanut tulosta. Nappulat on niin helppoja ja muka terveellisiä - pussista kippoon ja sitten voit leikkiä, että koirasi on saanut terveellisen ja maittavan aterian ja saanut siitä kaiken tarpeellisen, vaikka näin ei ole.

Tieto lisää tuskaa.


Lotalle maistuu!

Nykyään barffaus ei edes ole vaikeaa, kun esimerkiksi MUSCHilta löytyy valmista pakasteruokapötköä vähän joka lähtöön! Lisäksi sitten lihaisia luita ja valmis. Ei se ole niin vaikeaa, kuin aluksi saattaa kuvitella, eikä todellakaan niin tarkkaa, kunhan pitää ruokavalion vaihtelevana.
         Ruoan hankintakaan ei ole vaikeaa, esimerkiksi Tampereelta löytyy oikeasti todella monta BARF-tuotteita myyvää liikettä ja lisäksi esimerkiksi metsästäjiltä ja teurastamoilta saattaa saada ostettua kaikenlaista ylijäämää, joka kelpaa koiralle vallan hyvin - ihminenhän ei pysty luita oikein mihinkään käyttämään.

Kiiltävä turkki, puhtaat korvat, valkoiset hampaat, hyvät kynnet, hajuton hengitys, tasainen kasvu, ei turvotusta, kestävyyttä, lihaksia ja kaiken kukkuraksi koira, joka nauttii syömisestä suunnattomasti! Kyllä, tämän kaiken voi barffilla saada ja lisäksi barffi on ratkaisu myös allergiselle koiralle, sillä monipuolisen ruokavalion voi rakentaa, vaikka muutama aines olisikin kiellettyjen listalla.


Tällä blogitekstillä saan (jos tuotteita riittää) 5 ilmaista MUSCH BARF Kana-ateriaa, jotka toivottavasti uppoavat sekarotuisten neitojen Lotan ja Maisan suuhun. Toivottavasti raaka liha jää edes osaksi ruokintaa, jos ei korvaa nappuloita kokonaan. Jos asia olisi minun käsissäni, nämäkin koirat söisivät raakaa ja VAIN raakaa.

6 kommenttia:

 1. ISO Tykkäys tästä postauksesta! Kuulostaa siltä että Lotta syö TÄYSIN väärää ruokaa... :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, mutta kun "nappulat on niin helppoja" ja tämän perusteella voisin sanoa että ainakin 80% koirista syö väärää ruokaa. Korvatulehdukset ja muut on vaan jo niin "normaalia", että harvempi niiden takia lähtee ruokaa vaihtamaan, valitettavasti. Barffaus vaatii kuitenkin pakastimen ja hieman paneutumista itse asiaan, sekä tietysti vähän enemmän aikaa kuin nappuloiden kaataminen pussista kippoon.

   Poista
 2. Jep. Monella ei myöskään ole harmainta aavistusta mitä koira oikeasti tarvitsee. Markettinappuloissa on koiran kuva ja siinä lukee "koiranruoka". Pakko sen on olla hyvää. "Hyvin se on noilla tähänkin asti pärjännyt". Joo pärjäähän ihminenkin pelkillä hampurilaisilla mutta ei se hyväksi ole. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, totta! Onneksi nykyään on muutama oikein hyvä kirja barffauksesta ja netistä löytyy paljon tietoa.

   Voin hyvin kuvitella, millaista olisi syödä kuivia muroja päivästä toiseen...

   Poista
 3. Mäkin ruokkisin Ziraa barffilla jos vain ois mahdollisuus, nyt sen mahdollisuuden estää äiti joka ei tykkää ideasta yhtään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Sun tarvii vaan yrittää käännyttää se barffin kannattajaksi! Ja Ziran ruokavalion tietäen voin sanoa, ettei barffaus varmaan tulisi kalliimmaksikaan.

   Poista

Muista jättää kommentti! :)

Kaikki voivat kommentoida, mutta kommentit näkyvät vasta, kun olen ne itse käynyt hyväksymässä.